FőoldalÜzletBékét köt a Nokia és a HTC
2014. február 12., szerda ::

Békét köt a Nokia és a HTC

Egy múlt heti megállapodás értelmében a HTC jogdíjat fizet a Nokiának

Mint arról nemrégiben hírt adtunk szabadalmi viták lezárása érdekében a Samsung kész 650 millió USD-t adni az Ericssonnak. Most pedig a HTC és a Nokia akar véget vetni a szabadalmi háborúnak, sőt a két cég vizsgálja a jövőbeli együttműködés lehetőségeit.

Megállapodott a HTC és a Nokia arról, hogy véget vetnek a szabadalmi harcoknak: a Nokia ejti a vádakat a HTC ellen, cserében a HTC jogdíjat fizet a Nokiának a jövőben. A Bloomberg szerint a szabadalmak jelenthetik az egyik fő fókuszt a Nokiánál azután, hogy értékesíti a mobilgyártást a Microsoftnak. A két cég, amelyek valaha mobilpiaci sikereikről voltak híresek, nem csak hogy békét kötnek, de vizsgálják az együttműködési lehetőségeket is, megosztják egymással a szabadalmakkal védett technológiájukat.

A megállapodás előzménye, hogy egy szeptemberi bírói döntés szerint a HTC megsértette a Nokia két szabadalmát a rádiójelek kezelésének technológiájával kapcsolatban. Egy harmadik szabadalom még vita tárgyát képezte arról a technológiáról, ami a számítógépről a mobiltelefonra történő adatátvitelt biztosítja.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény