FőoldalÜzletA Samsung 650 millió USD-t adna az Ericssonnak
2014. február 03., hétfő ::

A Samsung 650 millió USD-t adna az Ericssonnak

A Samsungnál időről időre problémák akadnak a szabadalmak kapcsán. Korábban az Apple-lel civakodott, most az Ericsson van soron

Az Ericsson szerint a koreai gyártó elfogadta, hogy 650.000.000 dollárt fizessen annak érdekében, hogy vége szakadjon a köztük tartó marakodásnak, mely azután kezdődött, hogy a 2001-ben kötött licencszerződést 2011-ben nem tartották mindkét fél számára megfelelőnek. A Samsung szerint ugyanis a partnere túl sokat kért azokért a szabadalmi licencekért, melyeket korábban is használtak, ezért visszautasította a szerződés aláírását, így azonban az Ericsson jogi lépéseket tett.

Most azonban megegyezés született: a koreai gyártó úgy döntött, hogy eleget marakodtak az Ericssonnal és inkább pénzzel tömné be a hangoskodó szájakat. A koreaiak az említett összeg átutalása után ismét békében használhatnak olyan fejlesztéseket, mint a hangátvitel, az érintőképernyős működés és a hálózati hatékonyság technológiája. Nem mindenkivel ilyen döcögős a Samsung viszonya, mert a Googlellel például egy igen méretes licencmegállapodást kötöttek, mely oda-vissza kedvező és jelentősen változtathat a mobileszközök ökoszisztémáján.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény