FőoldalÜzletFeljövőben a Nokia
2013. április 24., szerda ::

Feljövőben a Nokia

Bár a 2013 első negyedévi üzleti adatok még mindig veszteséget mutatnak, összességében javuló tendenciák jellemzik a gyártót. A Nokia 2013 első negyedévében 5,85 milliárd euró bevétel mellett 150 millió euró üzemi veszteséget termelt, ennek ellenére a Nokia Siemens Network tevékenysége, a költségek folyamatos csökkentése és a növekvő Lumia eladások miatt az eredmények javuló irányt jeleznek

A Nokia korábbi jóslatainak megfelelően az okos és nem okos mobilok divízióját jelentő „Devices and Services" üzletág 42 millió, a „HERE" térképszolgáltató részleg pedig 97 millió eurós veszteséget termelt. Azonban ezt valamennyire ellensúlyozta a hálózati rendszereket tervező és szállító Nokia Siemens Networks, amelynek a tavalyi évhez képest sikerült javítani az eredményeken és 3 millió euró nyereséget értek el. Összességében tehát veszteségről beszélhetünk, de a tavaly ilyenkori 1,34 milliárdos mínuszhoz képest (7,35 milliárd euró bevétel mellett) a 150 millió eurós üzemi veszteség biztató jel.

A reményre alapot a Lumia készülékek jól teljesítése adhat. 2012 utolsó negyedévéhez képest 27 %-kal, 5,6 millió darabra nőttek az eladások. Ugyanakkor rontja a képet, hogy a mobilok összeértékesítése elsősorban a halálra ítélt és a piacról folyamatosan kiszoruló Symbian mobilok miatt30%-kal visszaesett (86,3 millió darabról 61,9 millióra ).

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény