FőoldalÜzletAz Apple elköltöztetheti gyártósorai egy részét Kínából
2012. december 13., csütörtök ::

Az Apple elköltöztetheti gyártósorai egy részét Kínából

A Bloomberg Businessweek szerint az Apple jó néhány másik multinacionális vállalatot követve kivonja gyártósorai egy részét Kínából, és az Egyesült Államokba helyezi vissza őket

Az elmúlt két évtizedben az olcsóbb előállítási költségek sarkallták arra a nagyvállalatokat, hogy áthelyezzék elektronikai termékeit gyártását az ázsiai országba. De most a kínai adók, munkabérek és szállítási díjak emelkedése miatt a költségek egyre közelebb kerülnek egy esetleges Egyesült Államok-beli gyártás költségeihez. A cupertinói cég nem várja meg, amíg egy szintre kerülnek, másokhoz képest még időben reagál a folyamatra.

Az Apple-gépek egy részének gyártása ezentúl újra az USA-ban zajlik majd. Tim Cook, az Apple CEO-ja szerint százmillió dollárt áldoznak arra, hogy felépítsék a gyártósorokat az országban és létrehozzák a kellő infrastruktúrát ehhez. Ez állítólag nem azt jelenti majd, hogy az Apple maga gyártja a gépeket. Egy NBC-interjúból az is kiderült, hogy a Mac-gépek készülnek majd mindössze új helyen. A többi termékek, mint az iPad, az iPod-termékvonal és az iPhone összeszerelése továbbra is Kínában folyik majd, mivel az ezek alkatrészeit biztosító vállalatokat nem tudják áttelepíteni.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény