FőoldalÜzletOptikai üzletágától is megvált a Nokia Siemens Networks
2012. december 04., kedd ::

Optikai üzletágától is megvált a Nokia Siemens Networks

Nemrégiben a rivális Ericsson megvásárolta Nokia Siemens Networks BSS üzletágát, most újabb divíziótól köszönnek el

A cég nyilvánosságra hozta, hogy a korábban meghirdetett átalakítási folyamatok újabb elemeként eladta optikai hálózatokkal foglalkozó üzletágát a Los Angeles-i Marlin Equity Partners befektetési társaságnak egy közelebbről meg nem határozott összegért. Idén az optikai üzletág volt a negyedik a fókuszból kikerült, így eladásra ítélt divíziók sorában: a mikrohullámú átviteli rendszereket a kanadai DragonWave szerezte meg, a vezetékes szélessávú technológiákat és szolgáltatásokat az amerikai Adtran vitte el a teljes ügyfélkörrel együtt, míg a fentebb már említett ügylet keretében szeptemberben az Ericssoné lett a BSS-részleg.

Az új tulajdonos terveiről nyilatkozva elmondta, hogy önálló cégbe szervezve, a szükséges erőforrásokat biztosítva kívánja az optikai piac első számú szereplőjévé tenni az NSN-ből kivált divíziót. Az akvizíció következtében az NSN mintegy 1900 dolgozója kerül át az új cégbe, zömében németországi, portugál és kínai munkavállalókat érint az ügylet. A tervek szerint 2013 első negyedévében teljesen le is zárulhat a most bejelentett felvásárlás.

Mindeközben pedig a Nokia Siemens oldaláról továbbra is azt a stratégiai irányt emlegetik, miszerint a növekedési potenciállal rendelkező mobil hálózati eszközök területére igyekeznek fókuszálni, és ennek az átalakulásnak egyik logikus eleme a mostani eladás.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény