FőoldalÜzletCsütörtökön összeomlott a Nokia árfolyama
2012. június 18., hétfő ::

Csütörtökön összeomlott a Nokia árfolyama

A valaha a piaci kapitalizáció alapján a legnagyobb európai vállalatnak számító társaság több mint 90 százalékot veszített értékéből az Apple iPhone-jának megjelenése óta. Elemzők szerint, ha a Nokia egy éven belül nem tud kimászni a gödörből, akkor el is lehet búcsúzni a cégtől

Tizenhat éves mélypontra esett a Nokia árfolyama, miután a társaság a mobiltelefon üzletágában a második negyedévre a vártnál nagyobb veszteséget jelzett. A részvények közel 20 százalékot veszítettek értékükből, egészen 1,8 euróig zuhantak, ami 16 éves mélypontnak felel meg.

Bár korábban arról is lehetett hallani, hogy a Samsung vásárolná fel a Nokiát, elemzők szerint azonban ez kevéssé valószínű, hiszen a szép eredményekkel büszkélkedő dél-koreai cégnek nincs rá oka, hogy konszolidálja a Nokiát. Ha más nem is, de a szabadalmak mindenképpen jelentős értéket képeznek a cégben, különösen hogy a közelmúltban megszaporodtak a szabadalom vásárlási ügyek a szektorban. A Google például a Motorola mobilgyártóját vásárolta fel nemrég, főleg szabadalmaiért 12,5 milliárd dollárért.
A Nokiának közel 12 ezer szabadalma van, csak a szabadalmak mintegy 7 milliárd eurót érnének. A Deutsche Bank elemzői azonban felhívják rá a figyelmet, hogy a Nokia szabadalmi portfoliójának értékesítése problémásabb lehet az iparág többi szereplőjével kötött licencmegállapodások miatt.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény