FőoldalÜzletA Nokia újabb tízezer dolgozót rúg ki
2012. június 15., péntek ::

A Nokia újabb tízezer dolgozót rúg ki

A Nokia a most bejelentett újabb elbocsátásoktól és átszervezésektől jelentős megtakarításokat vár. Azonban az intézkedéssorozat egymilliárd eurójába kerül. Tízezer Nokia-dolgozó viszont elveszti állását

A Wall Street Journal szerint ismét lényeges átalakításokra kényszerül a súlyos gondokkal küszködő Nokia. Ezek részeként a tavaly bejelentett 14 ezer fős leépítésen túl újabb felül tízezer alkalmazottját bocsátja el a vállalat. A brutális lépés - kiegészítve a többi átszervezéssel - egymilliárd eurós kiadással jár, ám 2013-től már 1,6 milliárddal mérsékelheti a Nokia költségeit.

A cégvezetés indoklása szerint a mobiltelefon-piacon dúló brutális verseny a vártnál sokkal erősebben hat a Nokia okostelefon-üzletágára. A finn nagyvállalat termékeit a piac felső végén az Apple iPhone-jai, az olcsóbb készülékek versenyében a Google Android szoftverével ellátott telefonok szorongatják.

A Bloomberg értesülése szerint ezek az elbocsátások Finnországban, Németországban és Kanadában keseríti meg a cég termelő bázisain és kutatóközpontjaiban dolgozó alkalmazottainak életét.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény