FőoldalÜzletSárkány éve
2012. február 20., hétfő ::

Sárkány éve

A Magyar Tudományos Akadémia Vörösmarty termében rendezett újévi ünnepséget a Hong Kong Trade Development Council (HKTDC) és a Hong Kong Economic and Trade Office (HKETO). A házigazda szerepét a Budapesti Konzultáns Iroda töltötte be

Az ünnepséget Balázs Beáta, a budapesti iroda nevében nyitotta meg és moderálta. Az ünnepségen köszöntő beszédet mondott Lore Buscher asszony, a HKTDC európai regionális igazgatója, amelyben méltatta állandóan fejlődő kereskedelmi és tudományos-művészeti kapcsolatainkat.

Ivan K B Lee
Ezek után Ivan K B Lee, a HKERTO (Hong Kong Special Administratic Region Trade and Economic Office) Berlin Iroda igazgatója, Közép és Kelet Európai Misszió vezetője beszélt kereskedelmi kapcsolatainkról, a fejlődő magyar exportról és további lehetőségeinkről.

A Hong Kong emlékplakett átadása
A magyarországi kapcsolatrendszer keretében Bába Iván a Magyar Külügyminisztérium államtitkára, valamint Králik István, a Hungary-Hong Kong Business Association elnöke köszöntötte kínai partnereinket az újév alkalmából, a további kapcsolatépítés reményében, hiszen lehetőségeink nagyok. A "sárkány éve" alkalmából emlékplakettet adott át Lee úr Bába úrnak.

Az ünnepségen részt vett Jian Gao, a Kínai Népköztársaság nagykövet asszonya, valamint Mary Chow, a HKETO - Brüsszel képviselethez rendelt különleges megbízott is. Az ünnepi beszédeket követően - az európai szokásokhoz hasonlóan - pezsgős koccintással köszöntötték az újévet.

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény