FőoldalÜzletCOB LED-sorozat az Everlight-tól
2011. augusztus 31., szerda ::

COB LED-sorozat az Everlight-tól

Az Everlight Electronics vállalat új COB (Chip-On-Board) tokozású LED-sorozatot mutatott be, amely az általános célú világítástechnikai alkalmazások számos problémáját megoldja. A korábbi, standard, kis-, közepes- és nagyteljesítményű, diszkrét LED-ekkel versenybe szálló COB LED-ektől azt várják, hogy 2011-ben a villanykörte kivitelű, LED-es világítástechnikai rendszerek piacának harmadát kaparintják meg

A 40 és 60 W teljesítményű villanykörték kiváltására fejlesztett LED-lámpáknak olyan fényforrásra van szüksége, amely nagy hatásfokot, kellő fényteljesítményt, kiváló színvisszaadási jellemzőket és színegyenletességet, valamint jó fényeloszlást biztosít, fogyasztók számára megfizethető árak mellett. Az Everlight Electronics ezen elvárások szem előtt tartásával alkotta meg új COB LED-sorozatát, amely ennek következtében kedvező disszipációs jellemzőkkel, idő- és hőmérsékletfüggő színváltozással, fényeloszlással és költségekkel rendelkezik.

Az Everlight a multichip COB LED-eket MCPCB hordozóra építi, teljesítmény tekintetében >95 lm/W @ 3000 K CCT, valamint >80 CRI értékekkel jellemezhetők. Az új LED-ekben debütál az Everlight egy új, szabadalmi eljárás alatt lévő fejlesztése, amely a színegyenletesség hőmérsékletfüggését javítja: a 25 ... 85 °C hőmérséklettartományban az új COB LED-ek 200 K-en belül tartják minden teljesítményszinten a korrelált színhőmérséklet eltolódását, amely ebben a kiviteli kategóriában egyedülállónak számít. Egy nagyméretű fénykibocsátó forrás biztosítja az egyenletes fényeloszlást és egyenletességet, a vállalat agresszív árazási stratégiája és COB kivitel miatt szerényebb folyamat- és anyagigény pedig rendkívüli közelségbe viszi a fejlesztőket a LED-es világítótestek 200 lm/USD lélektani határához.

Az Everlight honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény