FőoldalKonstruktőrHibrid multiplexer okostelefokhoz
2017. június 13., kedd ::

Hibrid multiplexer okostelefokhoz

A Murata kifejlesztette az okostelefonkhoz LMTP3P sorozatnév alatt legújabb hibrid multiplexer moduljait. A passzív multiplexer az antenna által vett egyetlen jelet három frekvenciasávra bontja szét, ezáltal csökkentve a szükséges antennák mennyiségét a rendszerben, illetve elősegítve a méretcsökkentést. A Murata által fejlesztett, többrétegű kerámia- és akusztikai felületihullám-szűrők előnyeit kombináló multiplexertechnológia jóvoltából nagy meredekségű csillapítást és szélessávú átvitelt egyúttal biztosítanak az új eszközök

A vivőaggregálás és MIMO antennarendszereket az LTE távközlési technológia bevezetése óta igen jelentős mértékben implementálják az okostelefonokkal elérhető adatátviteli sebességek mind tovább fokozása érdekében.

Az LTE technológiában a kommunikációhoz használt frekvenciákat alsó (698 – 960 MHz), középső (1427 – 2200 MHz), illetve felső (2300 – 2690 MHz) sávokba tagolják. Vivőaggregálás esetén a rendszer egyszerre használ több frekvenciasávot is, és alapvetően emiatt ehhez minden frekvenciasávot illetően külön-külön antennára van szükség. A MIMO rendszerek a kommunikáció során elérhető adatsebességet több adásvételi antenna beiktatásával érik el, azonban ehhez megnövekedett mennyiségű antennára van szükség, és a vezeték nélküli áramköri rész is bonyolultabbá válik.

A Murata új, apró multiplexere mindössze 3,5×3,5×0,9 mm méretű, és támogatja az LTE és GSM távközlési alkalmazásokat is.

A Murata honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény