FőoldalKonstruktőrÚj Saleae logikai analizátorok, analóg bemenetekkel
2015. december 31., csütörtök ::

Új Saleae logikai analizátorok, analóg bemenetekkel

A ChipCAD Kft. megkezdte az amerikai Saleae logikai analizátorok forgalmazását. Az eszközöket kis méretük mellett az analóg jelek megjelenítésének lehetősége emeli ki a versenytársak közül. Az igényeknek megfelelően kétféle sorozatból lehet választani. Az USB 2.0 csatlakozással rendelkező alaptípusok 4, ill. 8 csatornás, míg a gyorsabb, USB 3.0 porttal szerelt PRO-sorozat 8 és 16 csatornás változatban készül. A felhasználói szabadságot tovább növeli, hogy a kezelőprogram Windows, OS X és Linux operációs rendszerekhez is elérhető. Az már csak hab a tortán, hogy az analizátor minden változata piros és fekete színben is beszerezhető, és a működést jelző LED színe szabadon állítható

A színkódolt mérőzsinórok vizsgált áramkörhöz történő csatlakoztatását a mellékelt mérőcsipeszek segítik, míg be­azonosításukat a kezelőszoftverben azonos jelölőszín és a felhasználó által definiálható megnevezés segíti. Az intuitív kezelőfelületen az összes, gyakran használt mérési adat (frekvencia, periódusidő, impulzusszélesség, kitöltési tényező, maximális és minimális feszültség stb.) könnyen elérhető. A program számos kommunikációs protokoll automatikus dekódolására képes: SPI, I2C, soros, 1-Wire, CAN, UNI/O, I2S/PCM, MP Mode, Manchester, Modbus, DMX-512, Parallel, JTAG, LIN, Atmel SWI, MDIO, SWD, LCD HD44780, BiSS C, HDLC, HDMI CEC, PS/2, USB 1.1, Midi.

A dekódolt adatfolyamban akár kereshetünk is, ami hosszabb események elemzésekor nyújt nagy segítséget. Ha ez a széles választék nem fedi le a felmerülő igényeket, akkor az SDK segítségével saját protokoll­értelmező is készíthető, de válogathatunk más, lelkes Saleae-felhasználó által készített megoldások közül is. Az analizátorokhoz API felületet is biztosít a gyártó, így automata mérőrendszerekbe is beilleszthető.

A mintavétel sebessége a kezelőszoftver segítségével állítható. A választható értékek a logikai analizátor típusától és a használt digitális, illetve analóg csatornák számától függenek (az egyes beállítások hatása a gyártó honlapján is kipróbálható: www.saleae.com/performancecalculator).

A logikai analizátor képességeinek gyors áttekintését segítik a Saleae kezdőoldalán (www.saleae.com) található néhány másodperces videók. Bal oldalon, az egyes funkciók elnevezésére (Record, Setup, Navigation stb.) kattintva automatikusan elindul a lejátszás. Az oldalon egy kicsit lejjebb, a számunkra megfelelő típus kiválasztását segítő összehasonlító táblázat is található: www.saleae.com/#DatasheetTile

A Saleae honlapja

A ChipCAD Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény