FőoldalKonstruktőrMikrokontrolleres rendszer távvezérelt orvosi eszközök számára
2013. március 20., szerda ::

Mikrokontrolleres rendszer távvezérelt orvosi eszközök számára

Az Energy Micro a távvezérelt orvosi eszközökre szakosodott Lamprey Networks-szel karöltve új, energiatakarékos rendszertervvel rukkolt elő, amelyhez a standard EFM32 kitet és a HealthLink PC eszközöket használták fel. A rendszer tartalmaz USB meghajtót és a Continua Health Alliance által is elismert kommunikációs protokollstacket is. A Continua egy nemzetközi ipari szervezet, amelynek célkitűzése az, hogy fejlessze a személyi orvosi eszközök csatlakoztatási képességeit, és olyan ipari szabványokat definiáljon, amelyek elősegítik ezek együttműködését

A frissen bemutatott demóplatform az Energy Micro EFM32 Leopard USB-s változatán, valamint a Cortex-M3-alapú Giant Gecko kontrollereken nyugszik, és kompatibilis lesz az eljövendő, Cortex-M4-es, lebegőpontos Wonder Gecko-sorozattal is.

 

Az USB stackeken felül a Lamprey biztosítja saját fejlesztésű HealthLink interfész- és protokollimplementációját is, melyek kompatibilisek a közös platformokkal (Windows, Linux, iOS, Android). Ez lehetővé teszi, hogy valamely támogatott átviteli közegen (pl. Bluetooth, ZigBee) átkerüljenek az egészségügyi mérési adatok a Continua-kompatibilis vevőkre. Az információk felhasználására mód nyílik a Microsoft HealthVault internetes platformon keresztül és az eszközök konfigurálhatók felhőalapú hálózatokra is a Lamprey HealthLink Cloud megoldásával.

 

A 32 bites, Cortex-M3 ARM processzormagot alapvetően az energiaérzékeny alkalmazásokhoz fejlesztették ki. Az Energy Micro EFM32-sorozatú mikrokontrollerei is erre a processzormagra épülnek, és a kedvező számítási teljesítmény mellett alacsony energiafelvételű működési és készenléti üzemmódokat, valamint egyedi perifériákat tartalmaznak. A jellemző alkalmazási feltételek mellett négyszer hosszabb működés érhető el azonos telepkapacitásról egy EFM32 Gecko-sorozatú mikrokontrolleres rendszer esetében.

 

Az Energy Micro/Lamprey demó az EFM32 Giant Gecko STK-felhasználók számára ingyenesen elérhető. Szoftverminta szintén térítésmentes része az Energy Micro Simplicity Studio programcsomagnak, a HealthLink PC szoftver pedig a Lamprey weboldaláról tölthető le.

 

Az Energy Micro honlapja

 

A Lamprey Networks honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény