FőoldalKonstruktőrAC/DC front-end teljesítménymodul nagy teljesítménysűrűséggel
2013. január 18., péntek ::

AC/DC front-end teljesítménymodul nagy teljesítménysűrűséggel

A Vicor Corporation bejelentette VI BRICK AC Front-End teljesítménymodulját, amelyet nagy teljesítménysűrűségű és magas hatásfokú AC/DC konverziós alkalmazásokhoz fejlesztettek. Az új modul egy teljes értékű AC/DC-átalakító, amely 85 … 264 V váltakozó áramú bemenettel rendelkezik, és teljesen leválasztott, teljesítménytényező-szabályozott, 48 V feszültségű kimenetet állít elő

A 95,3×48,6 befoglaló méretű, 9,55 mm magasságú teljesítménymodul teljesítménysűrűsége 7,5 W/cm3 vagy 3,3 W/cm3, és tartalmaz minden szükséges alkatrészt, az elmaradhatatlan energiatároló kondenzátort is beleértve.
Minden olyan elektronikai termék és rendszer, amely váltakozó áramú elektromos hálózatról működik, tartalmaz AC/DC front-end modult is, amely a váltakozó feszültséget a termék belső áramkörei számára szükséges egyenfeszültséggé alakítja. A közműhálózatot és az elektronikai terméket ily módon elválasztó front-end modulnak összetett feladatokat kell ellátnia (pl. teljesítménytényező-korrekciót és zajcsökkentést) annak érdekében, hogy a nemzetközi szabályozások követelményeinek megfeleljen. Az integrált egyenirányítást, szűrést és tranziensvédelmet is kínáló Vicor AC Front-End modul kielégíti az IEC 61000-3-2 harmonikus zajra és Class B vezetett emissziós elektromágneses interferenciára vonatkozó előírásokat is, és a külső tárolókondenzátorra 330 W teljesítményt juttat tovább. Összetett felépítése folytán a modul felhasználásával a szabályozási követelmények kielégítése is egyszerűbb feladat a fejlesztők számára.
Az egyedi fejlesztésű, nagy kapcsolási frekvenciás, ún. „Double-Clamp ZVS” topológiájú AC Front-End modul hatásfoka magas (akár 92%) a teljes bemeneti értéktartományban, egészen 85 V bemenetig, a konkurens megoldásokhoz képest pedig akár 50%-kal kisebb teljesítményveszteségű működést ígér. Hűtési követelményei is egyszerűek, amely helytakarékosságot és kisebb költségeket jelent. Az új VI BRICK AC Front-End modul kompatibilis a cég széles választékban kapható DC/DC konverziós alkatrészeivel is, beleértve a nagy hatásfokú VI Chip és VI BRICK-sorozatú termékeket is. A szekunder oldali energiatárolást és hatékony teljesítményelosztást támogató DC/DC-átalakítókkal együtt alkalmazva az új AC Front-End modul kimagasló minőségű tápellátást, megbízhatóságot és költséghatékonyságot biztosít.

A Vicor honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény