FőoldalKonstruktőrTizenöt új, 8 bites PIC mikrovezérlő, USB-perifériával
2012. december 20., csütörtök ::

Tizenöt új, 8 bites PIC mikrovezérlő, USB-perifériával

A Microchip három új, 8 bites családdal bővítette a tanúsított Full-Speed USB 2.0 perifériával rendelkező PIC mikrokontroller-kínálatát, melyek 15 skálázható típust foglalnak magukban 14-től 100 lábig, maximum 128 Kibit Flash memóriával. Közös jellemzőjük a belső órajel-generátor, az USB-kommunikációhoz szükséges 0,25% pontossággal, mely — csökkentve a költségeket — szükségtelenné teszi külső kristály alkalmazását

Mindhárom család megfelel az extrém kisfogyasztású technológia (XLP) feltételeink, így mindössze 35 µA/MHz az aktív- és 20 nA az alvóáram-felvételük. E kristály nélkül működő USB mikrovezérlők elsőként kínálnak 14 ... 100 lábszámú tartományban ilyen nagyfokú integrációt és kis fogyasztást.
A 14 és 20 lábú PIC16F145X típusok mostanáig a Microchip legköltséghatékonyabb és legkisebb méretű USB mikrovezérlői. A mindössze 4×4 mm tokozási opciónak, valamint a perifériák széles választékának köszönhetően a háromtagú család lehetővé teszi érintésérzékelők használatát olyan USB-kommunikációt igénylő alkalmazások számára is, mint véroxigénmérők, számítógép-kiegészítők és biztonsági kulcsok.
A PIC18F2X/4XK50 eszközök 28 és 40/44 lábú tokozással költséghatékony, lábkompatibilis migrációs lehetőséget biztosítanak a jelenlegi PIC18 USB processzort használók számára. A három családtag 1,8 … 5 V működési feszültségtartománnyal, ill. CTMU-perifériával rendelkezik a nagyobb teljesítményű kapacitív érintésérzékeléshez, ill. egyéb mérésekhez olyan alkalmazások számára, mint például: audio­dokkoló vagy adatgyűjtő.
A legszélesebb perifériakészlettel rendelkező PIC18F97J94 család a Microchip első, integrált LCD-meghajtást, tartalék tápellátással rendelkező RTCC-perifériát, valamint USB-támogatást egyetlen tokba sűrítő, 8 bites mikrokontrollere. A család kilenc tagja 64, 80, ill. 100 lábú tokozással készül, és akár 480 LCD-szegmens meghajtására is képes 60×8 osztásban, mely szükségtelenné teszi külső vezérlő alkalmazását nagyszámú szegmenssel rendelkező kijelzők esetén is. A család tagjai tartalmaznak valós idejű óra- és naptáráramkört tartalék telepes tápellátással, az olyan alkalmazások számára, mint: otthonautomatizálás, riasztó-kezelőfelületek, kézi szkennerek és egyfázisú fogyasztásmérők.
A fejlesztési idő lerövidítésére letölthető a nyílt forrású USB framework, amit a Microchip alkalmazáskönyvtára (MLA) tartalmaz, mely az USB-illesztőprogramokat is magában foglalja számos gyakori USB-osztályhoz, mint például: HID, CDC, háttértár, Win-USB és Audio-MIDI.
Az ingyenes USB-szoftverkönyvtár és illesztőprogramok mellé számos Microchip hardverfejlesztő is megvásárolható. A kislábszámú USB fejlesztőkit (DM164127) már elérhető a PIC16F145X családhoz. A PICDEMTM FS-USB panel (DM163025-1) októberben kerül forgalomba, és a PIC18FXXK50 család fejlesztéséhez használható.
A Full-Speed USB Plug-In modulok (PIM) már elérhetőek. A plug-in modulok használhatóak önmagukban vagy a PIC18F97J94 esetében a Micropchip meglévő LCD Explorer fejlesztőkártyájához (DM240314), ill. a PIC18F87J90 esetében a PIC18 Explorer fejlesztőpanelhoz (DV164136).

A Microchip kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény