FőoldalKonstruktőrQuectel L16 – pontosabb helymeghatározás kétszer annyi műholddal
2012. december 13., csütörtök ::

Quectel L16 – pontosabb helymeghatározás kétszer annyi műholddal

Az L16 modul egyaránt támogatja a GPS-t és az orosz GLONASS rendszert, így a majdnem kétszeres mennyiségű műhold használatával nagyobb pontosságot nyújt még városi körülmények között is

A Quectel L16 alapját az STMicroelectronics Teseo II-es motorja képezi, ami az elsők között támogatja mindkét navigációs rendszert. Milyen előnyökkel jár ez? Mindenekelőtt a jelentősen nagyobb esély a gyors jelfixálásra még sűrűn beépített területen vagy más, a műholdjelek vételét hátrányosan befolyásoló körülmény között is. A mindkét rendszer vételére alkalmas kialakítás megnövelte az elérhető pontosságot kb. 1,5 m-re. 32 követő és 2 gyors vevő csatornájával az L16 képes befogni és követni a GPS és GLONASS jelek bármilyen arányú keverékét.

Mivel mindkét rendszer egymáshoz közeli frekvenciákon üzemel, így egyetlen antenna is elegendő a vételhez. Az L16 támogatja a passzív és aktív antennákat, az utóbbiak tápellátása közvetlenül az RF_IN lábról lehetséges. A 3,3 V-os aktív antennák tápfeszültsége 2 láb (VCC_RF és V_ANT) összekötésével állítható elő. Ha az antenna más feszültséget igényel, ez egy külső tápforrásról ráköthető a V_ANT lábra.

Előnyök/Jellemzők:

  1. GPS/GLONASS L1 modul
  2. a látható műholdak közel kétszeres száma javítja a vételi sebességet, a pontosságot és megbízhatóságot
  3. 32 követő és 2 gyors vevő csatorna
  4. nagy érzékenység, -162 dBm követésnél
  5. támogatja a passzív és aktív antennákat
  6. < 1,5 m pozíció pontosság
  7. UART port a könnyebb alkalmazás fejlesztés érdekében
  8. 3,3 V-os tápfeszültség
  9. széles, -40 és +85 °C közötti működési hőmérséklettartomány

A Quectel L16 minden tulajdonsággal rendelkezik a sikeres gyakorlati felhasználáshoz, a kis méreteket és a könnyen alkalmazható SMT tokozást is beleértve. Részletes információ található az L16_HD_V1.1 adatlapján és az L16_Glonass protokoll leírásban. A fejlesztés támogatására az SOS electronic raktáron tartja az L16_EVB fejlesztőpanelt is. Ennek részletes leírása az L16 EVB Felhasználói kézikönyvben található.

A modul irányára 17,70 euro 1db esetén, de kérésre pontos árajánlatot készítenek az adott projekthez. Érdeklődésével keressen az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címet.

Szerezzen fejlesztőkészletet ingyen!


Most lehetőséget nyújt a SOS electronic a fejlesztőkészlet megszerzésére INGYEN! Mindössze a következő kérdést kell helyesen megválaszolnia:


Mi teszi lehetővé a gyors jelfixálást, valamint a jelentősen megbízhatóbb és pontosabb helymeghatározást az L16 számára?


Válaszát küldje a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.


A nyertest 2012.12.15-én húzzuk ki a helyes választ beküldők közül.


A SOS electronic kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény