FőoldalKonstruktőrÚj, 8 bites PIC-család, fejlett analóg perifériakészlettel
2012. november 29., csütörtök ::

Új, 8 bites PIC-család, fejlett analóg perifériakészlettel

A Microchip új, PIC16F(LF)178X kiterjesztett architektúrájú, 8 bites mikrovezérlő családja olyan fejlett analóg perifériákkal és integrált kommunikációs interfészekkel rendelkezik, mint: 12 bites A/D konverter, 8 bites D/A konverter, műveleti erősítő, nagy sebességű komparátor, EUSART (LIN-támogatással), valamint I2C és SPI interfészek

További különlegesség a legfejlettebb PWM-vezérlést és -pontosságot nyújtó új, beépített, programozható kapcsolóüzemű vezérlő (PSMC). A tulajdonságok eme kombinációja nagyobb hatásfok és teljesítmény elérését teszi lehetővé, miközben a költséget és a helyigényt az olyan felhasználások esetén is csökkenti, mint tápegységvagy fényerő-szabályozás. Az „LF” változatok az eXtreme Low Power-technológia előnyeit nyújtják, amely az aktív és alvó állapotban mindössze 32 µA/MHz, ill. 50 nA szintre csökkentik a fogyasztást, segítve a telep élettartamának meghosszabbítását és csökkentve az áramfelvételt. A kis fogyasztásnak és a fejlett analóg és digitális integrációnak köszönhetően az általános felhasználású PIC16F(LF)178X mikrovezérlők ideálisak LED-világítás, telepfelügyelet, digitális tápegységek, motorvezérlő és egyéb alkalmazások esetében.
Az elmúlt időben a környezetünk iránti aggodalmak és a „zöldkezdeményezések” hatására új, energiafelhasználást érintő jogalkotási folyamatok indultak meg szerte a világon. A PIC16F(LF)178X eszközökkel a fejlesztők jobb, kisebb fogyasztású termékeket hozhatnak létre. A Microchip kiterjesztett architektúrájú, 8 bites magja a 32 MHz-es működési sebességgel nagyobb teljesítményt, az automatikus tartalommentéssel gyorsabb megszakításkezelést, míg a nagyobb hatékonyságú utasításkészlettel jobb kódsűrűséget biztosít, valamit több és gyorsabb direkt portvezérlési lehetőséget kínál. Az eszközök 28 és 40 lábú tokozásban érhetők el. A fejlett, analóg perifériák közül a beépített, 12 bites A/D konverter a nagyon kis feszültségek mérésére vagy mTouch kapacitív érintésérzékeléshez használható, míg a 8 bites D/A konverter nagy felbontású feszültségreferenciaként is működhet. Szintén megtalálhatók az integrált perifériák között az 50 ns válaszidővel rendelkező, gyors, analóg komparátor, a Capture Compare-perifériák és az I2C, SPI és EUSART kommunikációs interfészek. További jellemzők a 32 MHz-es belső oszcillátor, a 2 … 8 kiloszó (3 … 14 KiB) Flash-programmemória, a 128 … 512 B RAM és 256 B EEPROM adatmemória. A PMSC-perifériák 64 MHz-es, 16 bites PWM-egységekkel és fejlett vezérlési funkciókkal bírnak.

A PIC16F(LF)178X-család figyelemre méltó analóg perifériakészletet vonultat fel egy sokoldalú, 8 bites PIC-maggal. Ennek a nagyfokú analóg integrációnak köszönhetően a tervezők az intelligencia és a rugalmasság új szintjét érhetik el az alkalmazások folyamatosan bővülő kínálatában, mint: tápegységek, tápfelügyelet, motorvezérlés, világításvezérlés stb.
A Microchip teljes fejlesztőrendszer-arzenállal támogatja a PIC16F(LF)178X mikrovezérlőket, beleértve az MPLAB-X integrált fejlesztői környezetet, a PICkit 3 (PG164130), az MPLAB REAL ICE (DV244005), ill. az MPLAB ICD 3 (DV164035) programozó/hibavadász készülékeket, valamint az MPLAB XC8 C fordítót.

A Microchip kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény