FőoldalKonstruktőrKis teljesítményfelvételű, négycsatornás 40G lapkakészlet
2012. október 01., hétfő ::

Kis teljesítményfelvételű, négycsatornás 40G lapkakészlet

A Maxim Integrated Products bejelentette 40G adóvevő lapkakészletét adatközpontok fejlesztői számára. A négycsatornás 40GBASE-LR4 QSFP+ lapkakészlet különlegessége a rendkívül alacsony fogyasztáson és kis méreteken felül a négy csatorna, amely a hagyományos, egycsatornás áramkörökhöz képest értelemszerűen négyszer akkora adatátviteli képességet biztosít. A 40GBASE-LR4 QSFP+ lapkakészlet a MAX3948 DC-csatolású lézermeghajtóból, valamint a DS4830 optikai mikrokontrollerből áll

Az adatközpontoknál és adatkommunikációs hálózatoknál fontos szempont lehet, hogy az adatátviteli képesség növelhető legyen a rendelkezésre álló teljesítménykeret átlépése nélkül is. A Maxim-féle QSFP+ adóvevő megoldása megfelel mindkét feltételnek, hiszen az egycsatornás SFP+ adóvevőkhöz képest mindössze másfélszeres területen nyújt négyszer akkora adatátviteli teljesítményt, továbbá a négy darab, egyenként egycsatornás SFP+ összeállításhoz képest a 4×10 Gibit/s-os QSFP+ megoldás csatornánként kisebb teljesítménnyel is beéri. Ezeket a tulajdonságokat a szolgáltatók és hálózatüzemeltetők mindenképpen nagyra értékelik, hiszen műszakilag kifogástalan, és okosan bánik az energiával is.

A lapkakészlet MAX3948 meghajtója a négy átviteli csatornára kevesebb, mint 2 W-ot fogyaszt, így a QSFP+ modul összfogyasztása is kisebb, mint 3,5 W körül alakul. A DC-csatolású, szabadalmaztatott lézer interfész szintén alacsony energiafelvételű, külső alkatrészigénye kicsi. A DS4830 mikrokontroller integrált, 13-bites A/D-átalakítóval rendelkezik, amely jelentősen tehermentesíti a modul 16-bites mikrovezérlőjét, és a konkurens megoldásokhoz képest 75 ... 100 mW teljesítménymegtakarítást ér el. Az egyciklusú aritmetikai áramkörével a DS4830 gyors szűrőszámításokat végez és üzemelteti a teljesítményvezérlési hurkokat.

A MAX3948 3×3 mm-es, 16-kivezetésű, TQFN típusú tokba kerül, működési hőmérséklettartománya -40 ... +95 °C, a DS4830 pedig 5×5 mm méretű, 40-kivezetésű TQFN tokban érhető el.

A Maxim honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény