FőoldalKonstruktőrJövőálló QAM modulátor lapkakészlet
2012. július 25., szerda ::

Jövőálló QAM modulátor lapkakészlet

A Maxim Integrated Products új, szélessávú QAM modulátor lapkakészletet mutatott be a MAX5880 típusszámú, digitális konverter, valamint a MAX5882 RF D/A-átalakító alkatrészekben. A MAX5880/MAX5882 áramkörök szélessávú kapacitása RF portonként kb. 32-szeres a hagyományos, analóg felskálázókhoz képest, QAM csatornánként pedig akár 93%-kal kisebb disszipációt biztosít. A QAM modulátor lapkakészlet teljesítménye meghaladja a Cable Labs DOCSIS 3.0 RF dokumentációban megadott specifikációkat

Az integrált, és jól skálázható modulátorral a kábelszolgáltatók már ma felkészülhetnek a holnap alkalmazásainak sávszélesség-igényére. A MAX5880/MAX5882 lapkakészlet szimpla RF portja több QAM modulátort vált ki, amelyek televízióadás közvetítésére, nagy sebességű adatátvitelre, VoIP triple-play szolgáltatásokra, on-demand videóra stb. szükségesek.

A MAX5880 digitális felskálázó egyszerűen összeköthető a 14-bites, 4,6 gigaminta/s sebességű MAX5882 RF D/A-konverterrel. Az így összeálló QAM modulátor lapkakészlet a teljes, 50 MHz ... 1 GHz lefelé irányú kábelspektrumon akár 128 QAM csatornát hoz létre, így a kábelszolgáltatók minden szolgáltatott tartalmukat egyetlen RF porton keresztül továbbíthatják. A MAX5880 skálázható, és szoftverrel frissíthető, így a szolgáltatók jövőre vonatkozó tervezését is lehetővé teszi, a hardver szükségszerű módosítása nélkül is. A MAX5882 D/A-konverter dinamikus teljesítménye megfelel a szigorú DOCSIS 3.0 RF követelményeknek is.

A MAX5880 és MAX5882 áramkörök két darab, 17×17 mm méretű tokban érhetők el, és a gyártó Maxim biztosít hozzájuk fejlesztőplatformot és -készletet is.

A Maxim honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény