FőoldalKonstruktőrEgyszerűbb rendszertervezés és izolátorválasztás az online kalkulátor alkalmazásával
2012. július 16., hétfő ::

Egyszerűbb rendszertervezés és izolátorválasztás az online kalkulátor alkalmazásával

A Silicon Laboratories bemutatta webalapú, Isolator Power Consumption Calculator nevű megoldását, amelyet digitális izolációs alkalmazások teljesítménykeretét tervező mérnökök figyelmébe ajánlanak. Az interneten ingyenesen elérhető alkalmazással a fejlesztők a tervezésükre specifikus, alapvető információk megadása után percek alatt komplex számításokat végezhetnek el gyorsan alkalmazásuk teljesítménykeretére vonatkozóan

A fogyasztás-kalkulátor különösen hasznos fogyasztásra és termikus disszipációra érzékeny alkalmazások tervezői számára (pl. kisméretű helyre beszorított, ipari folyamatvezérlő modulok, programozható logikai vezérlők stb.). Ezeknél és a hasonló adottságokkal rendelkező, további rendszereknél a fejlesztő számára létfontosságú a fogyasztási jellemzők pontos ismerete a teljes rendszerre nézve, beleértve a digitális izolátort is.

A kalkulátor használata rendkívül egyszerű és intuitív: a felhasználónak ki kell választania a saját alkalmazására illő beállításokat (pl. csatornák teljes száma, VDD tápfeszültség, egyedi csatornaparaméterek stb.), majd a "Get Results" gombra kattintva máris megkapja a fogyasztásra, és áramfelvételre kiszámított, részletes adatokat. Az alkalmazás nélkül a fejlesztő kénytelen lenne az adatlapokból extrapolációval kinyerni, vagy igen összetett számításokkal meghatározni a fogyasztási jellemzőket, majd megbecsülni ezek alapján az izolátorra vonatkozó paramétereket. A kalkulátor használatával mindezekre nincs szükség, az izolátorparaméterek percek alatt kényelmesen, egyszerűen meghatározhatók.

Az Isolator Power Consumption Calculator ingyenesen elérhető a www.silabs.com/isolator-power-calculator weboldalon, és használható az online webfelületen, valamint letölthető offline alkalmazásként is. A kalkulátor mellett további, rendszertervezést segítő alkalmazást is kínál a Silicon Labs.

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény