FőoldalKonstruktőrÚj, nagysebességű optocsatolók kiterjesztett működési hőmérséklettartománnyal
2012. március 14., szerda ::

Új, nagysebességű optocsatolók kiterjesztett működési hőmérséklettartománnyal

A Renesas Electronics Europe PS9324 és PS9123 típusnév alatt bejelentette két új, nagyteljesítményű optocsatolóját, amelyeket ipari- és motorvezérlési alkalmazásokra javasol. Az új, nagysebességű optocsatolókat 10 Mibit/s sebességű működésre, és a PS9123 sorozat esetében -40 ... +100 °C, a PS9324 esetében -40 ... +110 °C működési hőmérséklettartományra tervezték. Az új csatolók kompatibilisek a nemzetközi biztonsági szabványokkal (UL, CSA és opcionálisan VDE), és alkalmasak ipari, méréstechnikai és motorvezérlési környezetben történő használatra

Az optocsatolókról tudjuk, hogy a bemeneti jelet elektromosan elszigetelik a kimeneti jeltől, és egy tokon belül tartalmazzák az elektromos jelet fénnyé alakító, fénykibocsátó diódát (LED-et), valamint az ettől elektromosan elszigetelt, fényérzékelő eszközt, amely elektromos jellé alakítja vissza a fényt. A PS9324 és PS9123 sorozatok is ilyen eszközök, és a bemeneti oldalon gallium-alumínium-arzenid (GaAlAs) LED-et, a kimenetin pedig fotódiódát és jelfeldolgozó áramkört tartalmaznak.

Az aktív alacsony típusú, PS9324 sorozatú áramkör detektora nyitott kollektoros kimenetű fototranzisztor, működési feszültsége 2,7 ... 5,5 V, amellyel rugalmas tervezési lehetőségek nyílnak meg az áramkörtervezők előtt. A 10 Mibit/s kommunikációs sebesség a 75 ns maximális terjedési késleltetéssel elérhető. A PS9123 sorozat totem pole kimenetű, maximális terjedési késleltetése 25 °C-on mindössze 65 ns. A maximális impulzusszélesség-torzítás a PS9324 esetében <35 ns, a PS9123-nál <50 ns.

A zajos környezetbeli működést biztosítandó, a Renesas fejlesztői az új optocsatolókat belső árnyékolással is ellátták, amelynek közös módusú tranziens-immunitása (CMTI) minimum 15 kV/µs, de tipikusan 20 kV/µs. A PS9324-et 6-kivezetésű, csökkentett méretű DIP (SDIP) tokba szerelik, amely a hagyományos, 8-kivezetésű DIP-tokokhoz képest mintegy 50% helymegtakarítást jelent. A PS9123-at 5-kivezetésű, 1,27 mm rasztertávolságú SOP-tokba szereli a gyártó.

A Renesas Electronics honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény