FőoldalKonstruktőrUSB 3.0-SATA3 hídáramkör USB-IF tanúsítvánnyal
2012. január 20., péntek ::

USB 3.0-SATA3 hídáramkör USB-IF tanúsítvánnyal

A Renesas Electronics bejelentette, hogy µPD720230 típusszámú USB 3.0-SATA3 hídáramkörére megkapta a USB Implementers Forum (USB-IF) tanúsítványát. A vállalat bejelentette azt is, hogy az AMD sikeresen letesztelte chipsetjei kompatibilitását a Renesas teljesítménynövelő UASP szoftverével, amely külső háttértárakhoz készült

Az USB 3.0-ával elérhető adatátviteli sebesség akár tízszerese is lehet a 2.0-ás szabvánnyal lehetségesnek. A Renesas az USB 3.0 elterjedésében úttörő szerepet játszik a kezdetektől fogva, hiszen 2009 májusában elsőként mutattak be USB 3.0 kompatibilis gazdavezérlő áramkört, amelyből azóta világszerte több mint 450 millió darabot szállítottak le. Az USB a személyi számítástechnika történetének legsikeresebb interfésze, világszerte eszközök tízmilliárdjaiba került eddig beépítésre. A Renesas álláspontja szerint az USB-IF megfelelőségi programja fontos megkülönböztető tényező a felvevőpiacok minőségi USB-termékeket kereső szereplői szemében, ezért is tulajdonít nagy jelentőséget a tanúsítvány elnyerésének.

Az USB 3.0 szabványba nemrégiben bekerült háttértár-protokoll, az UASP (USB Attached SCSI Protocol) lehetővé teszi, hogy a háttértárak hatékonyabban működjenek, és jobban kihasználják a SuperSpeed Universal Serial Bus (USB 3.0) interfész rendelkezésre álló sávszélességét. 2009 decemberében a Renesas kiadott egy UASP meghajtóprogramot, amelyet követett a µPD720230 típusszámú USB 3.0-SATA3 hídáramkör megjelenése 2011 augusztusában, és ez a világ első olyan bridge system-on-chip IC-je volt, amely UASP támogatással is rendelkezik.

A Renesas jelenleg is együttműködik a vezető chipset gyártókkal az UASP szoftvere és a chipsetek együttműködésének biztosítása érdekében. Az UASP meghajtó nemcsak a µPD720200 típusszámú USB 3.0 gazdavezérlőn és utódtermékein (µPD720200A, µPD720201 és µPD720202 típusjelű áramkörök) fut, hanem az A70M és A75 jelű, AMD Fusion Controller Hub-okon és azok utódain is.

A Renesas honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény