FőoldalKonstruktőrSzabályozó differenciális kimenet-érzékeléssel
2012. január 18., szerda ::

Szabályozó differenciális kimenet-érzékeléssel

A Linear Technology bemutatta LTC3613 típusszámú, nagyfrekvenciás vezérlésű, szinkron feszültségcsökkentő DC/DC-átalakítóját, amely differenciális kimenőfeszültség-érzékeléssel és órajel-szinkronnal is rendelkezik. A vezérelt bekapcsolási idejű, völgyáram-architektúrás áramkör rendkívül gyors tranziensválaszt biztosít a tranziens esemény alatti üzemfrekvencia-növeléssel, így adott esetben néhány órajelciklus alatt is képes feléledni az LTC3613. A 4,5 ... 24 V bemeneti feszültségű áramkör alkalmazások tömegével kompatibilis, beleértve a legtöbb köztes buszfeszültségű alkalmazást is

Az integrált, n-csatornás MOSFET-ek folyamatos terhelési árama a 0,6 ... 5,5 V kimenetifeszültség-tartományban akár 15 A is lehet, amely ideális a point-of-load alkalmazásokhoz.

Az LTC3613 differenciálerősítője valós kimenetifeszültség-érzékelésre képes a pozitív és negatív pontokon is, amely a huzalozási pályákon, viákon és csatlakozásokon elszenvedett veszteségektől független, nagypontosságú szabályozást valósít meg. A rövid, 65 ns idejű, minimális bekapcsolási idő nagy feszültségcsökkentési arányt tesz lehetővé nagyfrekvenciás működés mellett. Az üzemi frekvencia külső órához szinkronizálható, és 200 kHz és 1 MHz között választható. A kimeneti áram figyelése a kimeneti tekercs feszültségesésének mérésével, vagy érzékelő ellenállással történik. Az LTC3613 további funkciói között integrált LDO, lágystart, túlfeszültség-védelem, áramkorlát és külső VCC vezérlés is szerepel.

Az LTC3613 teljes differenciális kimeneti szabályozási pontossága kimagasló, specifikációjában tartalmazza az összes szóba jöhető hibaforrást is. Az LTC3613 teljes differenciális kimeneti feszültség pontossága 25 °C hőmérsékleten ±0,25%, a 0 ... +85 °C hőmérséklettartományban ±0,67%, a -40 ... +125 °C hőmérséklettartományban pedig ±1%. Az LTC3613EWKH típusnevű változat javított termikus jellemzőjű, 7×9 mm-es QFN-56 tokban érhető el, az LTC3613IWKH pedig kiterjesztett, ipari működési hőmérséklettartományt kínál.

A Linear Technology honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény