FőoldalKonstruktőrRekord alacsony tápfeszültségű, és teljesítményfelvételű, digitálisan vezérelt potenciométerek
2011. december 19., hétfő ::

Rekord alacsony tápfeszültségű, és teljesítményfelvételű, digitálisan vezérelt potenciométerek

Az Intersil Corporation új sorozatú, egy-, két- és négycsatornás, digitálisan vezérelt potenciométereket mutatott be, amelyek az élvonalba tartoznak az alacsony tápfeszültség, teljestményfelvétel és zaj tekintetében. Az ISL233x5 és ISL234x5 sorozatú potenciométerek rendkívül rugalmasan használhatók, a konkurens termékekhez képest 40 ... 50%-kal alacsonyabb, mindössze 2,8 µA a tápáramuk 5 V feszültségen

Az analóg tápfeszültség értéktartománya 1,7 ... 5,5 V, a digitális tartomány azonban még tágabb, 1,2 ... 5,5 V lehet, így nincs feltétlenül szükség szinteltolóra sem, ha a rendszerben szereplő mikrokontroller csak alacsony feszültségű, digitális kimenetekkel rendelkezik. Az értékbeállításra I2C vagy SPI interfészen keresztül van lehetőség.
A 6,5 kV ESD-tűrésű potenciométerek vezetékes, és apróbb méretű, µTQFN típusú tokozásban, valamint 10, 50 és 100 kΩ teljes ellenállással is elérhetők. Tervezésük folytán háromvezetékes potenciométerként, vagy kétvezetékes, állítható értékű ellenállásként is lehet őket használni. A célalkalmazások hordozható orvosi műszerek, hálózati kártyák, okostelefonok, és egyéb, kalibrációt vagy digitális vezérlést alkalmazó termékek.

Az Intersil Corporation honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény