FőoldalKonstruktőrSzinkron feszültségcsökkentő/-növelő konverter 40 V bemeneti/kimeneti feszültségtartománnyal
2011. december 20., kedd ::

Szinkron feszültségcsökkentő/-növelő konverter 40 V bemeneti/kimeneti feszültségtartománnyal

A Linear Technology bemutatta LTC3115-1 típusszámú, szinkron feszültségcsökkentő/-növelő konverterét, amely 2 A folyamatos áramkimenet előállítására képes különféle feszültségforrásokról, legyen szó akár egycellás Li-ion telepről, 24/28 V-os ipari tápsínről, vagy 40 V-os járműipari tápról. Az LTC3115-1 be- és kimeneti feszültségtartománya 2,7 ... 40 V, és szabályozott kimenet előállítására képes a kimenethez képest alacsonyabb, magasabb, vagy azzal megegyező bemenet esetén is

Az LTC3115-1 kis zajú feszültségcsökkentő/-növelő topológiája folyamatos, jittermentes átmenetet kínál a feszültségcsökkentő és -növelő üzemmódok között, így ideális lehet rádiófrekvenciás, és egyéb, zajra fokozottan érzékeny alkalmazások számára is, amelyeknél a kis zajú, konstans kimenet létfontosságú változó bemenet esetén is. Az LTC3115-1 kapcsolási frekvenciája 100 kHz és 2 MHz között programozható, és külső órajelhez szinkronizálható. Az egyedi fejlesztésű, harmadik generációs feszültségcsökkentő/-növelő PWM áramkör alacsony zajt és magas hatásfokot biztosít, minimális külsőalkatrész-igény mellett. A kis számú külső alkatrész, és a 4×5 mm-es DFN vagy TSSOP-20E tokozás miatt a teljes megoldás mérete kicsi marad.

Az LTC3115-1 tartalmaz négy, belső, kis bekapcsolási ellenállású n-csatornás MOSFET-et, amelyek 95% hatásfokú meghajtást biztosítanak. A felhasználó által választható Burst Mode működésnél a nyugalmi áram mindössze 50 µA, amely üzemmód a zajérzékeny alkalmazásoknál természetesen le is tiltható. Az áramkör további funkciói között lágystart, alacsony feszültség elleni, programozható védelem, rövidzárlat elleni védelem, és kimeneti leválasztás szerepelnek.

Az LTC3115EDHD-1 egy 16-kivezetésű, 4×5 mm-es DFN, az LTC3115EFE-1 pedig javított termikus jellemzőjű, 20-kivezetésű, TSSOP tokozásba kerül. Az LTC3115IDHD-1 és LTC3115IFE-1 jelű, ipari hőmérsékleti tartományú változatok garantáltan működnek -40 ... +125 °C között.

A Linear Technology honlapja


Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény