FőoldalKonstruktőrÚj optocsatolót magas hőmérsékleten üzemelő, ipari alkalmazások számára
2011. december 16., péntek ::

Új optocsatolót magas hőmérsékleten üzemelő, ipari alkalmazások számára

Az ipari alkalmazások a hőmérsékleti és elhelyezésre vonatkozó követelmények tekintetében komoly nehézségekkel szembesítik a tervezőket, olyan érintett termékek esetében, mint például a tápegységek, motorvezérlők, töltők, adapterek stb. A megbízhatósági követelmények kielégítésének egy kézenfekvő módja az optocsatoló, amely tágabb tervezési küszöbértékekkel és magas hőmérsékletű környezetben stabilabb paraméterekkel örvendezteti meg a fejlesztőket

Erre az igényre fejlesztette ki a Fairchild Semiconductor az OptoHiT optocsatoló termékcsaládjának legújabb, FODM8801 típusnevű tagját. Az OptoHiT optocsatolók a cég saját fejlesztésű, OPTOPLANAR tokozási technológiájával készülnek, amely kiváló zajimmunitást és megbízhatóságot biztosít nagy hőmérsékleten.
Az FODM8801 egy alumínium-gallium-arzenid (AlGaAs) anyagú, infravörös fénykibocsátó diódából, és a hozzácsatolt fotótranzisztorból áll. Az alkatrész áramátviteli aránya (CTR) garantált a szaturált és nem szaturált működési módra is, a teljes, -40 ... +125 °C hőmérséklettartományon. Az alkatrész CTR linearitása nagy hőmérsékleten is kimagasló, az IF bemeneti áram is nagyon alacsony. Az FODM8801-et kompakt, 4-kivezetésű (1,27 mm kivezetés-térköz) tokozásba szerelik.

A Fairchild Semiconductor honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény