FőoldalKonstruktőrRekord sebességű felfutási és lefutási idejű, kompakt, háromfázisú bridge meghajtó IC
2011. november 18., péntek ::

Rekord sebességű felfutási és lefutási idejű, kompakt, háromfázisú bridge meghajtó IC

Az Intersil Corporation bemutatta HIP4086A típusszámú, háromfázisú bridge meghajtó IC-jét. A kis zajú, 80 V/0,5 A-es HIP4086A elektromágneses interferenciás jellemzői, felfutási és lefutási idői kimagaslóak, amely jelentősen csökkenti a kapcsolási veszteségeket és fejlesztéssel kapcsolatos problémákat az alkalmazásokban, például a rugalmas, bridge-alapú PWM-es vezérlőrendszereknél

A vállalat már korábban bemutatott és sikeresnek bizonyult, HIP4086 típusszámú, n-csatornás MOSFET meghajtója alapján tervezett, új HIP4086A három, half-bridge gate-meghajtót tartalmaznak egyetlen tokozásba integrálva, amely lehetővé teszi nagyobb, diszkrét áramkörök kiváltását. Az áramkör képes 1000 pF-os terhelések meghajtására kiváló hatásfokkal, nagy frekvencián. Az áramkör felfutási ideje mindössze 50 ns, amely jelentősen rövidebb a konkurens termékekre általában jellemző 120 ... 200 ns-nál.

A hat, n-csatornás MOSFET meghajtó egymástól függetlenül is használható, így a fejlesztők tetszőleges konfigurációt állíthatnak össze kefe nélküli DC, vagy kapcsolt reluktanciamotorok meghajtására. A HIP4086A használatához nincs szükség gate-meghajtó töltéspumpára, amely jó hatással van az áramkör elektromágneses interferenciával és megbízhatósággal összefüggő jellemzőire, akárcsak a programozható, 0,25 ... 4,5 µs holtidő. A HIP4086A további konfigurációs lehetőségei között érdemes említést tenni a kis feszültség eseti kiakadás elleni védelemről, a HIP4086ABZ és HIP4086APZ opcionálisan elérhető töltéspumpáról, valamint a bemenettiltás opcionális felülbírálásáról. Ezek mindegyike kis méretű, külső alkatrészekkel programozható.

A HIP4086A megfelel a TS16949 gépjárműipari minőségi előírásoknak, és ennek megfelelően TS16949 hitelesítésű üzemben gyártják. Az áramkör kiválóan alkalmas telepről üzemeltetett, könnyű elektromos járműves és szórakoztatóelektronikai alkalmazásokhoz is. A HIP4086A jelenleg 24-kivezetésű SOIC tokban érhető el.

Az Intersil Corporation honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény