FőoldalKonstruktőrElectronics Explorer Board, 6 funkciós fejlesztőállomás a Digilent-től
2011. november 09., szerda ::

Electronics Explorer Board, 6 funkciós fejlesztőállomás a Digilent-től

Az Electronics Explorer Board, röviden EE Board, egy számítógépre csatlakoztatható, nagy teljesítményű, multifunkciós fejlesztőplatform, amely kiválóan használható analóg és digitális elektronikai áramkörök építéséhez, teszteléséhez. A készüléknek 6 különböző funkciója van, amelyek PC-s grafikus interfészét, a megjelenítő- és kezelőszerveket az ingyenes Digilent WaveForm szoftver biztosítja

Az EE Board felülről csupán egy üres breadboard-hoz hasonlít, azonban a túloldalán egy nagy teljesítményű Xilinx Spartan-3E FPGA-val felépített elektronika rejtőzik. Elsősorban a kiemelkedő jellemzőkkel rendelkező FPGA biztosítja a készülék rendkívüli műszaki paramétereit és sokrétű alkalmazhatóságát.
Az EE Board analóg funkciói között megtalálható a ±20 V mérési tartományban használható, 4 csatornás, 40 megaminta/s mintavételezésű oszcilloszkóp, a 2 csatornás, 4 MHz-es sávszélességű hullámforma-generátor, amely a 14 bites DAC-áramkörnek köszönhetően elegendően nagy felbontású sztenderd és felhasználó által definiált, 10 V amplitúdójú jeleket tud létrehozni ±10 V ofszet mellett. Az 1,5 A-es programozható tápegység kimenetei ±9 V tartományban tudnak tápfeszültséget előállítani, 4 feszültségmérő bemenete pedig ±10 V mérési tartományban képes mérni. Funkciótól függetlenül, az analóg bemenetek nagyimpedanciásak, és ±200 V-ig túlfeszültségvédettek.
Az EE Board digitális funkciói között találjuk a 100 megaminta/s mintavételezésű, 32 csatornás logikai analizátort, a szintén 32 csatornás, 100 megaminta/s felbontással működő jelgenerátort és a szabadon konfigurálható 32 I/O lábat, amely tetszőlegesen használható virtuális nyomógomb, LED, 7 szegmenses kijelző- és potenciométer-kezelésre.
Az összes EE Board funkció a WaveForm szoftverből menedzselhető. A mérési eredmények kijelzése tetszőlegesen testreszabható, illetve különféle adat- és képfájl-formátumban elmenthető a PC-re. Az egyes funkcióknál a triggerelés egyaránt történhet élre, impulzusra, jelátmenetre vagy hiszterézisre. A rendszerrel való gyors és hatékony ismerkedést segíti a WaveForm Help menüje, valamint a Digilent holnapjáról letölthető Real Analog oktatási anyag, amely a prezentációk mellett feladatokat és oktatóvideókat is tartalmaz. Az EE Board-ot oktatási intézmények és diákok jelentős kedvezménnyel vásárolhatják meg.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény