FőoldalKonstruktőrA világ első KNX-RF Multi modulja épületautomatizálási alkalmazásokra
2011. szeptember 29., csütörtök ::

A világ első KNX-RF Multi modulja épületautomatizálási alkalmazásokra

A Radiocrafts AS új modullal bővítette termékkínálatát, amelyet a KNX-RF Multi specifikációk előírásai szerint terveztek meg. A KNX az otthon- és épületautomatizálás szakterületen jelenleg egyedüliként létező, nyílt, nemzetközi szabvány, amely intelligens otthonok, épületkezelő rendszerek és automatizált épületek megvalósítását szabályozza

Az RC1180-KNX2 típusnevű újdonság a világ első olyan rádiófrekvenciás modulja, amelyben a teljes KNX-RF Multi protokollstacket implementálták. A KNX-RF Multi az épületautomatizálás európai normáinak kiegészítése redundancia- és megbízhatósági kitételekkel. Az új Multi szabvány újdonságai a frekvenciastabilitás növelése akár öt frekvenciáig, gyors összeköttetés-nyugtázás akár 64 vevővel és automatikus újraadással, valamint a többszörös ugratású ismétlés, amely két ugratással terjeszti ki a hatótávolságot. A telepről működtetett adókat és vevőket szintén támogatja az új szabvány, a beágyazott protokoll pedig visszafelé kompatibilis a KNX-RF 1.1 és KNX Ready szabványokkal, és egy- és kétirányú kommunikációra képes eszközökhöz egyaránt használható.

Az új modult szenzorokhoz, beavatkozókhoz és egyéb, épület- és otthonautomatizálásban használt, elektronikai eszközhöz ajánlja a Radiocrafts. Az RC1180-KNX2 kis méreténél, egyszerű használhatóságot biztosító interfészénél, teljes beágyazott protokolljánál, valamint kis fogyasztásánál fogva bármely, költséghatékonyságot követelő termékbe integrálható. Az új modul támogatja a Wireless M-Bus és KNX-RF közötti kommunikációt is.

A 868 MHz frekvencián működő RC1180-KNX2 az LBT (Listen Before Talk) nevű, csatornalehallgatáson alapuló technológiával kerüli el az ütközéseket a csatornahozzáférésben, a frekvenciastabilitást pedig max. öt frekvencia szkennelésével és automatikus kiválasztásával valósítja meg. A rendszerben egy vevő akár 64 adóval kapcsolódhat össze, így hatalmas méretű RF hálózatok hozhatók létre. A gyorsnyugtázás és újraadás nagy megbízhatóságú működést biztosít, a protokollstackből továbbá nem hiányzik a teljes ismétlő funkcionalitás sem, amely két ugratással képes üzenetek újraküldésére. Az RC1180-KNX2-ben az antenna közvetlenül az RF kivezetésre csatlakoztatható, továbbá megfelel az európai rádiótechnikai szabályozásoknak, és a licencmentes frekvenciasávban működik. Negyedhullámú antennával az RC1180-KNX2 közvetlen rálátásos adásvételi távolsága akár 800 méter is lehet.

A Radiocrafts AS honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény