FőoldalKonstruktőrÖsszetett rádiós hálózatok építése egyszerűen
2011. szeptember 19., hétfő ::

Összetett rádiós hálózatok építése egyszerűen

Az IQRF rádiós modulok a választható külső vagy beépített antennának és a panelba forrasztható, ill. SIM foglalatos csatlakozásnak köszönhetően leegyszerűsítik a hardvertervezést. A modulok 3.0 verziójú operációs rendszere az új, ill. javított funkcióknak köszönhetően egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a szoftverfejlesztést akár összetett, bonyolult hálózatok esetén is

Az új operációs rendszer számos újdonsága közül a legfontosabbak az akár 65 000 eszközt és 240 ugrást támogató IQMESH-hálózat, a 35 µA fogyasztást biztosító, új XLP RX-mód, a hálózatot feltérképező discovery-funkció, a valós idejű transzparens útvonalkeresés, ill. a kisfogyasztású útvonalkeresés. Az operációs rendszer hatékony útválasztási technikájának köszönhetően egyszerűen kiépíthetők olyan hálózatok, ahol a felügyelni kívánt eszközök egy része a koordinátor hatókörén kívül esik. Ennek köszönhetően az információ így több (akár 240) eszközön keresztül jut el a célig. Megfelelő kialakítással redundánssá tehető a hálózat, tovább növelve a megbízhatóságot. Az IQMESH-hálózatok a gyakorlatban is helytállnak, amit izraeli és cseh közvilágítás-modernizációs projektek bizonyítanak, ahol az egyes lámpatestek fényerő-szabályozását, ill. monitorozását IQRF modulok biztosítják.
Sok esetben a rádiós hálózat elemei nem rendelkeznek hálózati tápellátással, így fontos szempont a fogyasztás minél alacsonyabb szinten tartása. Ebben segítenek a kifogyasztású LP és XLP vételi üzemmódok, amivel a fogyasztás akár 35 µA-re is csökkenthető. Emellett lehetőség van az adó teljesítményének 8 szinten történő beállítására is.
A külvilággal való kapcsolattartást, ill. a rendszerintegrációt leegyszerűsítő több átjáró (USB, Ethernet, RS485 stb.) és interfész (érintőképernyős QVGA megjelenítő, 4 gombos távirányító stb.) is elérhető. A fejlesztést is számos eszköz segíti, köztük az új, modulárisan bővíthető DDC (Development Daisy Chain) család is, amelyben megtalálható programozó/hibavadász, MESH node, I/O modul, szenzor és relékit. A szoftverfejlesztést gazdag mintapélda-gyűjtemény könnyíti meg, amely gyorsan kipróbálható, egy-egy feladatra koncentráló alkalmazásokból áll.
A telepítést, ill. üzembe helyezést a CATS-01 RF scanner segíti, amely a rádiós csatornák telítettségét ábrázolja a QVGA kijelzőjén, jól áttekinthető formában.

Az IQRF honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény