FőoldalKonstruktőrAz eddigi legfejlettebb előfizetői vonali interfészáramkör VoIP átjárókhoz
2011. augusztus 18., csütörtök ::

Az eddigi legfejlettebb előfizetői vonali interfészáramkör VoIP átjárókhoz

A Silicon Laboratories egy új, sok integrált funkciót tartalmazó, költséghatékony és fejlett energiagazdálkodású SLIC-t (előfizetői vonali interfész IC-t) jelentett be, Voice-over-IP (VoIP) hálózati átjárók tervezői számára. Az Si3226x Dual ProSLIC névre hallgató termékcsalád előnye, hogy a piacon jelenleg elérhető, duál SLIC-k közül velük lehet elérni a legrövidebb anyaglistát, legkisebb kártyaterületet és teljesítményfelvételt

Az Si3226x ideális kis csatornaszámú, VoIP-s háztartási készülékekhez, pl. FTTH átjárókhoz, DSL hozzáférési eszközökhöz, kábeles multimédia terminál adapterekhez (EMTA-khoz) stb.

A FTTx és VoIP átjárók gyártóinak meg kell felelniük a végfelhasználók elvárásainak, és kisméretű, olcsó rendszereket kell tervezniük. Az Si3226x SLIC-k úgy tesznek eleget ezeknek a követelményeknek, hogy két, teljes értékű csatornát tartalmaznak a kisméretű, 60-kivezetésű, 8×8 mm-es QFN tokjukban. A hasonló eszközök között legapróbb méretű Si3226x a csatornánkénti legkisebb anyagköltséget és helyigényt kínálja a többvonalas hálózati átjárók számára.

Az Si3226x család az első olyan FXS1 szabványú IC, amely olyan integrált szinteltolót/meghajtót tartalmaz, amely lehetővé teszi a közvetlen csatlakoztatást egy DC/DC-átalakító teljesítménytranzisztorához, függetlenül a bemeneti feszültségtől. Ezáltal nincs szükség MOSFET-es előmeghajtó fokozatra, ellentétben a konkurens SLIC megoldásokkal, emiatt egy kétcsatornás rendszer alkatrészigénye akár egy tucatnyival csökkenthető. Az Si3226x család új mércét állít az FXS szabványú rendszerfogyasztásban is, és 55 mW-nál is kevesebb teljesítményt igényel csatornánként.

A Silicon Labs a fejlesztést szokás szerint szoftverekkel és referenciatervekkel igyekszik segíteni. A ProSLIC API egy, a teljes ProSLIC termékkínálatot támogató szoftverkönyvtár, amely jelentős fejlesztési időt segít megtakarítani. A hardverfejlesztéshez és a DC/DC-konverterválasztás megkönnyítésére a Silicon Labs fejlesztőkártyákat is kínál.

Az Si3226x sorozatú SLIC-k kétféle változatban, standard PCM/SPI digitális interfésszel, illetve opcionálisan a cég saját, háromvezetékes, Integrated Serial Interface (ISI) megoldásával a fedélzetükön is elérhetők. A standard PCM/SPI támogatású, Si32260/1 sorozatnevű IC-k 8×8 mm-es, 60-kivezetéses, QFN típusú tokban kaphatók, az Si32266/7/8/9 szám alatt forgalmazott, ISI-s változatok 6×8 mm-es, 50-kivezetésű QFN tokba szerelve érhetők el.

1: Foreign eXchange Station: tápfeszültséget, tárcsahangot és csengetési feszültséget biztosító, telefonos interfész

A Silicon Labs honlapjaŰ

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény