FőoldalKonstruktőrSzéles bemeneti tartományú, point-of-load DC/DC-átalakítók ipari alkalmazásokhoz
2011. augusztus 12., péntek ::

Széles bemeneti tartományú, point-of-load DC/DC-átalakítók ipari alkalmazásokhoz

A Murata Power Solutions bemutatta OKI-T/3-W32 sorozatú, felületszerelhető, point-of-load DC/DC-átalakítócsaládját. A kifejezetten +12 vagy +24 VDC feszültségű, ipari rendszerek elvárásai szerint tervezett konverterek széles, +9 ... + 32 VDC bemeneti feszültségtartománnyal rendelkeznek, amely révén a tervezők akár egy alkatrésszel is lefedhetik mindkét feszültségszintet

Az új átalakítók hatásfoka magas, jellemzően 89%, és kompatibilisek a Distributed-power Open Standards Alliance (DOSA) specifikációival. Az FPGA-k és mikroprocesszorok tápellátására is alkalmas konverterek befoglaló méretei 11,9×20,8×8,5 mm.

A nem izolált konvertersorozat programozható kimeneti árama 3 A, amely mellett a feszültség +0,75 és +4,5 VDC között állítható. A leadott teljesítmény 4,5 V kimeneti feszültségnél ennek megfelelően 13,5 W. A többi OKI sorozatú termékkel megegyező lábkiosztású OKI-T3-W32 tovább bővíti a termékcsalád által megcélzott alkalmazások körét.

A pozitív ill. negatív forrásból egyaránt be- és kikapcsolási távvezérléssel kompatibilis konverterek kimenete vezérelhető és sorrendesíthető is, így a több bemeneti feszültséggel működő, táplált termékek támogatása is biztosra vehető. A modulok rendelkeznek többféle védelmi funkcióval is, beleértve alacsony feszültség elleni kiakadás-védelmet, rövidzárlati-, túláram- és túlhevülés elleni védelmet is. Az átalakítók akár 1000 µF névleges kapacitású kerámiakondenzátorok meghajtására is alkalmasak, és támogatják a -40 ... +85 °C működési hőmérséklettartományt is, teljesítményleszabályozás nélkül.

A Murata Power Solutions PoL konvertereivel nemcsak költség, hanem sok idő is megtakarítható, hiszen a fejlesztők több időt fordíthatnak a rendszer tervezésére azáltal, hogy a tápellátást gyorsan és hatékonyan megoldották a Murata moduljaival. A Murata konverterek teljes értékű használatba vételéhez elegendő egy bemeneti és egy kimeneti kondenzátor, valamint egy ellenállás a kimenőfeszültség beállítására, a hurokstabilitást, zajproblémákat, védelmi funkciókat mind maga a modul ellátja. A PoL konverterek további előnye az anyaglista elemeinek csökkentése, beszerzési ügyek egyszerűsítése és a költségek lefaragása.

A Murata honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény