FőoldalKonstruktőrAz iparágban elsőként: 125 V-os tantál-polimerkondenzátor az AVX-től
2011. július 07., csütörtök ::

Az iparágban elsőként: 125 V-os tantál-polimerkondenzátor az AVX-től

Az AVX Corporation bejelentette, hogy kínálatában gyártott termékként elérhetők a hasonló, konkurens megoldásokhoz képest több mint kétszer nagyobb, 125 V feszültségű, tantál-polimer kondenzátorok is. Ezek a TRJ sorozatú termékek az iparágban elsőként lépik át a bűvös, 100 V névlegesfeszültség-határt, amelyet minden bizonnyal nagyra értékelnek majd a távközlési berendezések, LED tévék, tápegységek és egyéb, ipari rendszerek fejlesztői

Az AVX a polimer anyagbeszállítóival folytatott szoros együttműködés, valamint teljesítményfokozó gyártási folyamatainak fejlesztése útján érte el az eredményt. A vezető polimerek bizonyítottan alacsony ekvivalens soros ellenállást, valamint robusztus felépítést jelentenek. Az elérhető maximális letörési feszültség miatt a tantál-polimer kondenzátoroknál a névleges feszültség maximuma azonban mindezidáig korlátozott volt, viszont az AVX új, polimertechnológiai megoldásával ezek a korlátok leküzdhetők lettek, és a jövőben még magasabb névleges feszültségű kondenzátorok megjelenésére is lehet számítani ebből a fajtából.

A TCJ sorozatú, 6,8 µF / 100 V ill. 3,3 µF / 125 V paraméterű újdonságokból korlátozott számban mintákat mérnöki alkalmazásokra júliustól szállít a vállalat, a sorozatgyártás 2012-ben indul.

Az AVX honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény