FőoldalKonstruktőrKilencven százalék feletti hatásfokú, elektrolit-kondenzátor nélküli LED-meghajtó IC-k
2011. július 04., hétfő ::

Kilencven százalék feletti hatásfokú, elektrolit-kondenzátor nélküli LED-meghajtó IC-k

A nagyfeszültségű LED-meghajtókat szolgáltató Power Integrations vállalat új referenciaáramkört jelentett be DER-278 típusnév alatt a saját, egyfokozatú LED-meghajtókat tömörítő LinkSwitch-PH áramkörcsaládjához. Az új dizájn alapvető eleme, hogy nem tartalmaz megbízhatatlan elektrolit-kondenzátort és opto-izolátort, amely sokat jelent a nagy megbízhatóságú, ipari és kültéri, szilárdtest-alapú világítórendszerek (SSL - Solid-State Lighting) számára

Az 5 ... 55 W teljesítményig skálázható LinkSwitch-PH IC-k 90 százalékot meghaladó hatásfokkal működnek, és kielégítik a >0,9 teljesítménytényezős ENERGY STAR követelményeket is.

A LED-alapú világítórendszerek egyik nagy előnye az izzószálas és fénycsöves megoldásokhoz képest, hogy sokkal több üzemóráig működőképesek. A klasszikus, kétfokozatú topológiában azonban (teljesítménytényező-javítás és nagyfeszültségű DC/DC-átalakító), amelyet gyakran használnak a különféle gyártó a hagyományos, izzószálas lámpákra alternatív megoldásként kínált termékeikben, megtalálható egy nagyfeszültségű elektrolit-kondenzátor is a fokozatok között. Így e rendszerek élettartamát ezek a kiszáradó és ezzel meghibásodó kondenzátorok határozzák meg, amelyeknél a helyzetet ráadásul rontja a jellemzően szűk tér, és az ennek következtében felépülő, jelentős hőmennyiség.

A Power Integrations nagy hatásfokú és pontosságú, egyfokozatú, primeroldali vezérléssel működő LinkSwitch termékei ezzel szemben elektrolit-kondenzátor és a szintén nem megbízhatóságáról ismeretes, hagyományos flyback rendszereknél alkalmazott optocsatoló nélkül működnek. A LinkSwitch-PH integrált áramkörökkel dolgozó SSL-fejlesztők a LED-meghajtó tekintetében 35 ezer órát meghaladó élettartammal számolhatnak, amely megfelel az ENERGY STAR SSL v1.1 specifikációknak. A LinkSwitch-PH optimális rendszerhatékonyságot és minden idevágó rendszerspecifikáció követelményének való megfelelést, vagy azok túlteljesítését is vállalja (pl. ENERGY STAR és EN61000-3-2). Az IC-ket halogénmentes, RoHS-kompatibilis eSIP-7C tokban hozza forgalomba a gyártó.

A Power Integrations honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény