FőoldalKonstruktőrÚj 25 W-os, alacsony profilú, open-frame DC/DC-átalakító a Murata-tól
2011. június 30., csütörtök ::

Új 25 W-os, alacsony profilú, open-frame DC/DC-átalakító a Murata-tól

A Murata Power Solutions bejelentette UEI25 nevű, 25 W kimenőteljesítményű, 2:1 bemeneti feszültségtartományú, izolált DC/DC-átalakítócsaládjának bővítését. Az egy négyzethüvelykes (kb. 6,5 cm2) kártyahely-igényű, 25 W-os újdonságok között immár +3,3 és +5,0 VDC kimenőfeszültségű modellek is megtalálhatók, a 2010-ben bemutatott +12 VDC változat kiegészítéseként. Valamennyi UEI25 sorozatú konverter elérhető felületszerelhető és furatszerelhető tokozásban is

A 24,38×28,94×8,13 mm méretű, alacsony profilmagasságú konverterek a távközlési alkalmazások számára ideális, +36 ... 75 VDC bemeneti feszültségtartományt támogatnak. A terméksorozat mindegyik darabja támogat kimenetvágási funkciót, amellyel a kimeneti feszültség egy külső trimmelő ellenállással ±10%-kal állítható. Az akár 91%-os működési hatásfok miatt a keletkező hulladékhő mennyisége minimális, kényszerített légáramos hűtésre nincs szükség az üzemszerű működtetéshez.

A DC/DC konverterek teljes mágneses, ill. 2250 VDC elektromos szigeteléssel rendelkeznek. A digitális rendszerek kedvéért az átalakítók kimenete gyorsan stabilizálódik, és nagyobb kapacitív terhelésekkel is elboldogul. A feszültséghullámzási és zajjellemzők kiválóak, zajérzékeny áramkörök elvárásainak megfelelnek. A vezérelt fel- és lekapcsolást megkövetelő rendszerek számára tranzisztoros, kapcsolós vagy digitális logikás megoldásokat támogató, távoli engedélyező bemenet áll használatra készen.

A beépített védelmi megoldások magát a konvertert és a külső áramköröket is óvják. Az implementált védelmi megoldások között feszültségesésre kiakadás és túlhevülés elleni reakció is szerepel. A kimeneti áramkorlátozás a jól bevált "csuklás" technikával megvalósított, automatikus újraindítással történik, a kimeneteket rövidzárlat elleni védelemmel látták el. További védelmi funkciót biztosítanak a kimeneti túlfeszültség és a visszáram elleni védelem.

Az UEI25 sorozatú termékek ipari szabványú kivezetés-kiosztással rendelkeznek, így közvetlenül cserekompatibilisek a nagyobb, 1x2 hüvelykes átalakítókkal. A konvertereket kisméretű műszerekhez, mikrokontrolleres beágyazott rendszerekhez, szenzoros és távközlési berendezésekhez, valamint a járműipar számára ajánlja a Murata. Az áramkörök működési hőmérséklettartománya -40 ... +85 °C.

A Murata honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény