FőoldalKonstruktőrARM Cortex-M0 fejlesztőpanelek a Nuvoton-tól
2011. június 22., szerda ::

ARM Cortex-M0 fejlesztőpanelek a Nuvoton-tól

A NuMicro eszközökkel való gyors és hatékony fejlesztőmunkát teszik lehetővé a Nuvoton gazdagon felszerelt tanulópaneljei (Nuvoton Learning Board), a Nu-LB-NUC140 és Nu-LB-M051 Mindkét panel céláramköre egy-egy ARM Cortex-M0 magra épülő, 32 bites mikrokontroller, melyek tulajdonságai és perifériakészlete bizonyos szintig megegyeznek egymással

A Nu-LB-M051 panel a NuMicroTM M051 eszközcsalád fejlesztésére hivatott, amely a különösen alacsony költségű elektronikai termékek piacát céloza meg. A költségcsökkentés ára, hogy a NuMicroTM NUC100-as családhoz képest ezek a mikrokontrollerek kisebb programmemóriával (max. 64 KiB) és korlátozott perifériakészlettel (2 db UART, 2 db SPI, 1 db I2C) rendelkeznek, illetve kimaradtak az olyan komplex interfészek és funkciók, mint az USB, I2S, CAN/LIN és PDMA (Peripheral DMA).
A paneleken az adott eszközcsalád legerősebb változata található, amelyet a képen is jól látható perifériaeszközök vesznek körül. Az eltérő mikrokontroller-jellemzők miatt a két panel kiépítése különbözik egymástól.
A Nu-LB-NUC140 panelen a közös perifériaelemeken (nyomógombok, LED-ek, grafikus LCD, RS-232 port, általános célú I/O kivezetések) felül USB port, audio Codec IC-vonali be/kimenettel, 7 szegmenses LED-es kijelző, CAN/LIN interfész és SD kártyafoglalat is megtalálható. A fejlesztés megkezdéséhez semmiféle kiegészítőre nincs szükség, mivel a paneleken kiépítésre került a Nu-Link-Me, amely a programozáshoz és hibavadászathoz szükséges.
A "C" alapú programfejlesztéshez a gyártó a Keil MDK (Microcontroller Development Kit) mellett a CooCox ingyenes fejlesztőrendszerét ajánlja.

A Nuvoton honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény