FőoldalKonstruktőrNaptáráramkörök MAC-címmel, EEPROM és SRAM memóriával
2011. február 11., péntek ::

Naptáráramkörök MAC-címmel, EEPROM és SRAM memóriával

A Microchip nemrég bejelentette első, különálló I2C buszos óra- és naptáráramkör-(RTCC) családját. Mind a hat MCP794XX típus nagyfokúan integrált, költséghatékony eszköz, bőséges beépített EEPROM és SRAM memóriával. Az EEPROM egy 64 bites egyedi azonosító tárolására alkalmas, a felhasználó által zárolható területtel is rendelkezik, ami egyes típusoknál gyárilag előreprogramozott MAC-címet tartalmaz

Az eszköz támogatja a digitális finomhangolást az óra kalibrációjához, valamint a telepátkapcsolás-funkciót, amely nagyon kis feszültség- és áramszinten biztosítja az óra működését, ill. a tárolt információk megőrzését tápkimaradás esetén. Az említett funkciók egyetlen kis költségű eszközbe integrálásával csökkenthető a szükséges alkatrészek száma és az alkalmazás összköltsége.
A naptáráramkörök számos területen alkalmazhatók. Csak néhányat említve: intelligens energiafelügyelet (termosztát, fogyasztásmérő, hűtőpultok); otthonautomatizálás (kályhák, mosogatógépek, mikrohullámú sütők); járműipar (műszerfal, autórádiók); konzumer (irodai berendezések, öntözőberendezések, videorendszerek).
Számos alkalmazásnak - többek között a fényképezőgépeknek és a hordozható számítógépeknek - olyan óraáramkörre van szüksége, ami tartalék tápellátással is rendelkezik, az eszköz kikapcsolása után is megőrizve az idő- és ébresztési információkat. Más alkalmazásoknak - pl. hűtőpultok, pénztári eszközök vagy biztonsági rendszerek - szüksége van táphiba-monitorozási lehetőséggel rendelkező, valós idejű áramkörre, amely érzékeli és eltárolja a tápkimaradások idejét.

A telepre átkapcsoló és táphiba-időbélyeg-funkcióknak köszönhetően az MCP794XX RTCC eszközök szavatolják a rendszer zavartalan működését és biztonságát olyan kényes feladatok esetében is, mint a romlandó termékek tárolása, vagy védett helyiségek forgalmának monitorozása.
Az eszközök előreprogramozott MAC-címmel is rendelhetők, amely sorozatgyártáskor időt takarít meg. A digitális finomhangolással szoftveres hőmérséklet-kompenzáció is megvalósítható, ami költséghatékonyabb a hardveres kompenzációs megoldásoknál.
Mind a hat MCP794XX RTCC áramkör elérhető 8 lábú MSOP, SOIC, TSSOP és TDFN tokozásban.

A Microchip kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény