FőoldalGyártósorFriss újdonság: a legkisebb ERSA forrasztóállomás
2011. október 08., szombat ::

Friss újdonság: a legkisebb ERSA forrasztóállomás

A szeptemberben piacra került i-CON pico ugyanazt az üzenetet hordozza, mint az előző számunkban bemutatott ERSA Powerflow e-N2 hullámforrasztó gép: akinek a munkájához nincs szüksége csúcsmodellre, vásárolhasson olcsóbban, kevesebbet tudó, de prémiumminőségű berendezést. Az i-CON pico igen kedvező árával ezt a piaci szegmenst célozza meg

Az i-CON pico az i-CON-sorozat legkisebb tagja, és bár árban is a "legkisebb", alapvetően az igényes i-Con technológiára épül. 80 W-os, cserélhető fűtőbetétjét 68 W kimenőteljesítményű elektronikus szabályozó­egység táplálja. Külsejében megegyezik a középkategóriás i-Con nano állomással, ránézésre csak a típusfelirat különbözteti meg. Méreteiben is kicsi, a munkaasztalon mindössze 145×180 mm-es helyet foglal.
A szabályozóegységen mindössze két gomb van. A forrasztási hőmérséklet, vagyis a pákacsúcs hőmérséklete ezekkel állítható fel, vagy le, 150 ... 450 °C tartományban. A gyári alapbeállítás 360 °C. Az LCD-kijelzőn leolvasható a beállított érték és a mindenkori tényleges csúcshőmérséklet, amely természetesen munka közben, a hőelvonás következtében hűl, majd a szabályozásnak köszönhetően visszamelegszik.
Műszerrel (pl. ERSA DTM100) ellenőrizhetjük, hogy a tényleges, mért és a kijelzett pákacsúcs-hőmérséklet megegye­zik-e. Ha nem, a két gomb egyszerre történő megnyomásával a kalibrációs menübe jutunk, és korrigálhatjuk a kijelzett értéket.
A két gombbal a gyárilag beállított várakozási hőmérséklet bekapcsolási ideje is változtatható, illetve a funkciót ki is kapcsolhatjuk.
Estleges hibák mibenlétéről az LCD-kijelzőn megjelenő hibakódok tudósítanak.
Mint az i-CON nanónál, a pico esetében is lehetőség van bizonyos tulajdonságok, így a várakozási (stand-by) hőmérséklet és idő, az automatikus kikapcsolási idő, a hozzáférési korlátozás, három, előre programozott forrasztási hőmérséklet, illetve felfűtési karakterisztika egyedi igény szerinti programozására. Ezt, ha kívánjuk, egy micro SD-kártya használatával tehetjük meg. A kártya programozásához az ERSA honlapjáról ingyenes szoftver tölthető le. A kártyás programozás igen egyszerűvé teszi a dolgunkat, ha az üzemben több állomást szeretnénk azonos paraméterekre beállítani. A hozzáférés korlátozásával elejét vehetjük a hőmérséklet nemkívánatos állítgatásának.
Az i-CON pico nagy előnye, hogy a valamennyi i-CON állomáshoz alkalmas ERSA 102 sorozatú pákacsúcsok illenek hozzá. Így ebben az árkategóriában páratlan választék áll a felhasználók rendelkezésére, a legfelső kategóriához illő minőségben. A pákacsúcsok az ERSA i-CON állomásoknál megszokott módon, a fűtőbetéttől függetlenül egyszerűen, szerszám használata nélkül cserélhetők.
Az i-CON pico a nem ESD-védett környezetben végzett forrasztási műveletekhez készül. Leváltja az eddig forgalmazott RDS-80 állomást az ERSA választékában. Miközben tulajdonságai, szolgáltatásai meghaladják elődjéét, ára annak csak mintegy kétharmada. A hazai piacon nettó 29 900 Ft-ért vásárolhatjuk meg a Microsolder Kft.-nél.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény