FőoldalGyártósorSven Buchholz a SIPLACE kelet-közép-európai klaszter vezetője - finisbe ért a tulajdonosváltás
2011. szeptember 27., kedd ::

Sven Buchholz a SIPLACE kelet-közép-európai klaszter vezetője - finisbe ért a tulajdonosváltás

Az ASM Assembly Systems GmbH & Co. KG (az egykori Siemens Electronics Assembly Systems) bejelentette, hogy a SIPLACE CEE klaszter vezetői posztjára Sven Buchholzot nevezte ki. A 36 esztendős férfi már egyetemi évei alatt csatlakozott a SIPLACE csapataihoz ipari mérnökként, és azóta számos területen bizonyította rátermettségét különféle vezetői pozíciókban, több fronton hozzájárulva a vállalat sikereihez

Buchholz a hivatalában immár 16 évet eltöltött, és a müncheni központba visszatérő Johann Lackner helyébe lép. Ray Bruce, a SIPLACE globális vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója úgy kommentálta a bejelentést, hogy "Sven behatóan ismeri a SIPLACE termékeit és piacait, amelyet nemcsak a kollégák, hanem a cég ügyfelei is rendkívül nagyra becsülnek. Meg vagyok győződve, hogy hosszú múltra visszatekintő tapasztalatával és személyes elkötelezettségével rászolgált a kinevezésére" - fejezte be.
Újabb fontos újdonság a SIPLACE háza tájáról, hogy sikeresen megtalálták új befektetőjüket, így a vállalat nemsokára tulajdonost vált. Hosszú tárgyalások után a Siemens úgy döntött, hogy a hongkongi illetőségű, ASM Pacific Technology Ltd. (ASMPT) nevű, back-end összeszerelési és chiptokozási berendezésekkel foglalkozó vállalatnak adja el a SIPLACE-t. Amennyiben a kartellellenes vizsgálatok lezárulnak, és nem érkezik kifogás az adásvétellel kapcsolatban, az átadás-átvétel még 2011-ben befejeződik.
A SIPLACE csapatainak meggyőződése, hogy a tulajdonosváltás hatalmas stratégiai potenciált rejt, és nemcsak közvetlenül a Siemens és ASM Pacific Technology, hanem a SIPLACE ügyfelei és alkalmazottai számára is előnyös lesz. A SIPLACE-csapatok működése változatlan marad az üzlet lebonyolítása után, hasonlóképp marad minden a régiben a SIPLACE-telephelyek és globális szervezeti felépítés tekintetében is. A fejlesztési, gyártási és marketingközpont feladatait továbbra is a müncheni főhadiszállás látja el, az ASM a SIPLACE-t különálló üzletegységként kezeli a jövőben.
Az ASM Pacific Technology meglehetősen mély gyökerekkel rendelkezik az elektronikai gyártóiparban. A vállalat előkelő helyet vívott ki magának ezen a piacon minőségi jellemzőivel, innovációs erejével és kiváló üzleti kapcsolataival, s tetejében rendkívül tőkeerős is.
Az ASM Pacific Technology termékei kiválóan kiegészítik a SIPLACE portfólióját, amely valóban páratlan stratégiai potenciált hordoz. A SIPLACE fejlesztési és ügyfélkezelési politikája változatlan marad, az ASM személyében azonban olyan új partnerre talált, amelyik erős piacszerzési támogatást biztosít az elektronikai gyártási világpiacon. Az ügyfelek számára ez annyit tesz, hogy SIPLACE-es befektetéseiket továbbra is nemcsak hogy biztonságban tudhatják, hanem új lehetőségek is megnyílnak előttük a folyamatintegráció tekintetében, legyen szó például chipszerelésről vagy LED-gyártásról.
Még az új gépkonfigurációk tekintetében is igaz, hogy minden az eddigi rendszer szerint megy, és az ügyfelek továbbra is a vállalat osztatlan figyelmét élvezik, hiszen az ASM Pacific Technology teljes struktúrájában veszi át a SIPLACE csapatait, ami azt jelenti, hogy se szervezeti, se vállalati hierarchiai változásokra nem kell számítani.
Az ASMPT részvényeivel 1989 óta kereskednek a Hongkongi Értéktőzsdén. A papírjait jegyzik a közepes kapitalizációjú vállalatok között a Hang Seng Composite Indexben, valamint a Hang Seng információtechnológiai ipari vállalatok és a Hang Seng Hong Kong 35 indexekben is.

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény