FőoldalArchívumÁramérzékelő transzformátorok 40 A áramerősségig az EPCOS-tól
2009. október 05., hétfő ::

Áramérzékelő transzformátorok 40 A áramerősségig az EPCOS-tól

Az EPCOS négy új áramérzékelő transzformátorral bővítette kínálatát.Az új termékcsalád műszaki alapjait az EE12.6 ferritmag adta, a végeredmény pedig akár 40 A erősségű váltakozó áram mérésére is képes transzformátorcsalád lett. Az új család az E4.2 és EE5 ferritmagos termékekkel párhuzamosan lesz piacon

A felületszerelési technológiát támogató kivitelüknek köszönhetően az új transzformátorok kiválóan alkalmasak kompakt DC/DC átalakítókba történő beépítésre. A teljes rendszer primer tekercselése egy külső sínvezetőből áll, egyenáramú ellenállása 0,28 mΩ minden típus esetén, a névleges áramerősség pedig 40 A. A termékcsaládon belül elérhető opciók között 1,4 ... 22,4 µH induktivitás és 400 ... 2500 mΩ szekunder oldali DC ellenállás szerepel. A transzformátorok áttétele 1:50 és 1:200 között változhat, tesztelési váltakozó feszültségük 1500 V. Az összes új transzformátor kompatibilis a jelenleg futó, EE12.6 ferritmagos termékkel.
Az áramérzékelő transzformátoros áramerősség-mérés a váltakozó áramú alkalmazásokra szorítkozik. A mérendő áramerősséget a transzformátor primer tekercselésére kapcsolva a szekunder oldalon a primer oldali áramerősséggel arányos feszültség keletkezik. A megoldás előnye, hogy rendkívül megbízható és alacsony veszteségű, továbbá egyszerűen implementálható. Áramérzékelő transzformátoros rendszereket alkalmaznak vezérlőfunkció, védőáramkör vagy terhelésérzékelés esetén is.

Kapcsolódó cikkek

Kompakt méretű, UMTS-duplexerek 2016 méretkóddal az EPCOS kínálatában

Robusztus tekercsek gépjárműipari felhasználásra

Teljesítménytényező-korrekció plusz funkciókkal az EPCOS-tól

Kompakt IEC bemenőszűrők nagy csillapítással az EPCOS kínálatában

RJ45 LAN csatlakozók kis beiktatási csillapítással és erős zajelnyomással

Az EPCOS honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény