FőoldalArchívumMegjelent a PICBasic Pro 2.60 verziója
2009. szeptember 11., péntek ::

Megjelent a PICBasic Pro 2.60 verziója

PICBasic Pro 2.60
A microEngineering Labs PICBasic Pro (PBP) fordítójának 2.60 verziója már elérhető - új PIC típusok, új, előjeles, 32 bites LONG változó

Minek köszönheti népszerűségét a PBP?
Lapozásmentes, Basic forrásnyelv-szintű programírást, nyomkövetést, hibakeresést tesz lehetővé a Microchip ingyenes, integrált fejlesztőprogramjába (MPLAB) ágyazva a PIC10, PIC12, PIC16 és PIC18-as családoknál. Utasításkészlete vezérlésre, kommunikációra optimalizált. www.melabs.com/products/pbpis.htm
A sok és viszonylag bonyolult perifériával rendelkező kontroller esetén is egyszerű Basic-parancsokkal állíthatjuk alaphelyzetbe, ill. kezelhetjük ezeket. Egyaránt igaz ez az új, USB-s (USBIN, USBOUT, USBINIT utasítások) és a korábbi RS-232, I2C kommunikációs felületekre, az A/D konverzióra, vagy akár a karakteres LCD modulok alkalmazására is. A gyártó CD-jén, a program mellékletében ezekre több mintapéldát is találhatunk.
A Microchip új áramköreinek (mint jelenleg a kis lábszámú USB-s PIC18F13K50, vagy az extrém alacsony fogyasztású PIC16F19xx típusok) támogatása szinte az új PIC megjelenésekor letölthető kiegészítőként, vagy új programverzióként elérhető.
Nagymértékben leegyszerűsíti az aritmetikai műveletek használatát. A BIT, BYTE, WORD változók után a PIC18-as család esetében a PBP 2.60 már LONG típusú, előjeles, 32 bites változókat is kezel! Lebegőpontos aritmetikai műveleteket a Microchip AN575 programkönyvtárának segítségével végezhetünk. A gyártó oldalán ehhez is találhatunk támogatást.
A korábbi PBP verziók vásárlói upgrade-változatot rendelhetnek, mely tartalmazza a megújult, angol nyelvű, nyomtatott kézikönyvet is. A 31 sorra korlátozott demo program és a PBP kézikönyv a gyártó oldaláról letölthető.

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény