FőoldalRendszerintegrátorUniverzális DG1 frekvenciaváltó a biztonság növelése érdekében
2018. július 05., csütörtök ::

Univerzális DG1 frekvenciaváltó a biztonság növelése érdekében

Az Eaton új terméke az univerzális DG1 frekvenciaváltó: Az összes komponenst az Eaton gyártja, a sorkapocstól a kezelőpanelig, ezáltal biztosított az összes hajtáskomponens összehangolt működése. Ez a moduláris rendszer 30 kW-tól 630 kW-ig terjedő teljesítménytartományban alkalmazható, és a rugalmasságának köszönhetően az ügyfelek egyedi igényeire szabható. Így jelentősen csökkenthetők a tervezési, beszerzési, bekötési, telepítési és tesztelési költségek. Az ügyfelek számára ez rövidebb szállítási határidőt és alacsonyabb árat jelent. Ugyanakkor egy előre tesztelt, megbízható, univerzális rendszert kapnak

A PowerXL DG1 meghajtócsaládot igényes ipari és épületgépészeti alkalmazásokhoz tervezték. A felhasználóbarát DG1 hajtások magas zárlati szilárdsága és integrált funkciói révén biztonságosabb, hatékonyabb és megbízhatóbb gépek és rendszerek valósíthatók meg. Emellett akár 10%-kal is csökkenthetik az energiafogyasztást a piacon lévő más meghajtókhoz képest. A különböző standard alkalmazásokra szánt integrált funkcióblokkoknak köszönhetően ez a többfunkciós hajtás rendszer számos lehetőséget kínál, legyen az szellőztető rendszer, szállítószalag vagy kompresszor, minden megoldható a DG1 frekvenciaváltó segítségével. A PowerXL DG1 széleskörű funkcionalitást nyújt szivattyú alkalmazásokhoz is, ez öt szivattyúig többszivattyús alkalmazások használatát is lehetővé teszi. A kiegészítő funkciók közé tartozik például egy csőtöltési funkció, egy funkció a tartalék szivattyú vezérléséhez, a szivattyúk közötti automatikus váltás, valamint a nyomás- és az áramlásszabályozó funkciók.

Az "előszerelt" verzió esetében a PowerXL DG1 tartalmazza az összes szükséges alkatrészt. A rendszer kizárólag Eaton gyártmányú megszakítókat, kismegszakítókat, vezérlő transzformátorokat, DC biztosítékokat, kimenetiszűrőket, RMQ működtető- és jelzőkészülékeket, biztonsági termékeket és 24 V-os tápegységeket tartalmaz. Ez garantálja a komponensek harmonikus, hibamentes interakcióját.

Minden előszerelt hajtás az xEnergy kapcsolóberendezés összetevőiből épül fel és szabadon álló változat is elérhető. A moduláris kialakítás lehetővé teszi a különböző funkcionális területek egyértelmű elválasztását egymástól, ezért számos kiegészítő modul hozzáadható, legyen az tápellátás, a SmartWire-DT rendszerek integrálása vagy a meghajtómodul PLC-hez történő csatlakoztatása. Rendelkezésre állnak ezen kívül szűrőmodulok is. Ezek a modulok megakadályozzák a felharmonikus okozta problémákat és azok következményeit. Az felharmonikus szűrőket például az épületekben használják, különösen akkor, ha az elektromos hálózatot is adattovábbításra is használják.

Mechanikai szempontból a kezelőpanel komponensei tökéletesen illenek az Eaton kapcsolóberendezéséhez, ami csökkenti a telepítéshez szükséges időt és helyet, valamint nagyobb rugalmasságot biztosít. A komplett egységeket, amelyek a kapcsolóberendezést, a szerelőrendszert és a kezelőpanelt tartalmazzák, tesztelték az IEC/EN 61439 szabvány szerint, így magas általános biztonsági szintet biztosítanak.

További információk

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény