FőoldalÜzletBemutatta első 5G okostelefonját és beltéri egységét a Huawei
2019. február 26., kedd ::

Bemutatta első 5G okostelefonját és beltéri egységét a Huawei

A Huawei a barcelonai Mobile World Congress (MWC) kiállításon bemutatta első hajlítható okostelefonját, a Mate X-et. A gyártó mobiltelefonként és tabletként is használható készülékét a világ leggyorsabb 5G chipkészletével, a Balong 5000-rel, valamint a különleges zsanéroknak köszönhetően hajlítható OLED FullView kijelzővel szerelte fel. A kiállításon az okostelefon mellett a Huawei bemutatta új, 5G hálózattal kompatibilis beltéri egységét, a Huawei 5G CPE Pro-t is

A mobilok új generációja

A Huawei a 2019-es MWC-n jelentette be legújabb okostelefonját. A mesterséges intelligenciát, hajlítható kijelzőt és 5G-képességeket egyesítő Mate X többfunkciós felhasználást biztosít a készüléktulajdonosok számára. A Falcon Wing Mechanical zsanéroknak köszönhetően a 8 hüvelykes - a hajlítást követően 6,6 hüvelykes dupla - FullView kijelzővel felszerelt készülék tablet módban is használható, így a képernyő két külön felhasználói felületet alkot, és több alkalmazás hatékony, egyidejű használatát is lehetővé teszi tulajdonosa számára. A Mate X-et a gyártó a világ első, szupergyors 5G-s chipkészletével, a Balong 5000-rel szerelte fel. A hajlítható kijelzőnek köszönhetően a készülék kamerarendszere elő- és hátlapi kameraként egyaránt használható. A mobiltelefonok 5G korszakát megalapozó Mate X ultravékony, 5,4 mm-es fémteste egy nagy kapacitású, 4500 mAh akkumulátort rejt, amely támogatja az 55W Huawei Supercharge gyorstöltési technológiát, és biztosítja a készülék extrém gyors újratöltését. A készülék 30 perc leforgása alatt képes elérni a 85 százalékos töltöttséget is. A Huawei első hajlítható okostelefonja mindemellett egy kétfunkciós bekapcsológombot is kapott, amely gondoskodik a Mate X biztonságos üzembe helyezéséről a beépített ujjlenyomatolvasónak köszönhetően. A felhasználó egy érintéssel bekapcsolhatja az okoskészülékét és ezzel egyidőben elvégezheti a biometrikus azonosítást is.

Huawei 5G CPE Pro: maximális lefedettség minden körülmények között

A Huawei 5G CPE Pro a gyártó első, 4G és 5G hálózattal is kompatibilis beltéri egysége. Az okoseszköz két egymást keresztező antennájának köszönhetően az első olyan beltéri egység, mely hatékonyan, a 10 mm-es sztenderdnél nagyobb mértékben csökkenti az interferenciát. Az egyedi kialakítás miatt a szerkezet mérete húsz százalékkal csökkent, valamint a WiFi lefedettség harminc százalékkal javult, vertikális és horizontális irányban egyaránt.

A Huawei HiLink technológiának köszönhetően az 5G CPE Pro mindössze egyetlen kattintással képes bármilyen hálózathoz csatlakozni, és biztosítja az összekapcsolódást a házban található egyéb okoseszközök között. Az egység WSP-kompatibilis, így nincs szükség jelszó megadására a WiFi kapcsolatok eléréséhez. A Huawei HiLink segítségével a felhasználók olyan mesh hálózatot hozhatnak létre a router-ből és más, HiLink-kompatibilis Huawei bemeneti egységekből, melyek nagy területen biztosítják a hálózat lefedettségét. Ennek előnye, hogy az okoskészülékek a másodperc tört része alatt, fennakadás nélkül válthatnak az egységek között annak megfelelően, melyikhez tartózkodnak a legközelebb. A Huawei 5G CPE Pro támogatja a kétsávos 2,4 GHz-es és az 5 GHz-es tartományokat is. Az egység intelligensen azonosítja a közelben lévő készülékeket, és az 5 GHz-es csatornán nagysebességű összekapcsoltságot biztosít, miközben felhasználja a 2,4 GHz-es tartomány nagyobb hatótávolságát és jobb áthatolási képességeit annak érdekében, hogy a távolabbi eszközökre is eljuttassa az adatokat. A Huawei 5G CPE Pro 3,2 Gibit/s letöltési sebességének köszönhetően a legnagyobb teljesítményigényű videó fájlok, mint a 8K felbontású vagy a VR tartalmak is fennakadás nélkül lejátszhatók.

A Huawei jelenleg világszerte tizenhárom 5G kutatóállomáson, partnereivel közösen dolgozik az egységes 5G szabványok megvalósításán. Elsődleges céljuk az érett 5G-iparág kialakítása és a jövőbeli okoseszközök zavartalan, kiegyensúlyozott működésének biztosítása.

A Huawei Mate X készülék Kozmikus kék színben, 2019 nyarán érkezik a boltok polcaira. A gyártó még az idén további két beltéri egységet vezet be az okosotthon-kiegészítők piacára: a HUAWEI 5G CPE Win és a HUAWEI 5G CPE Mobile szintén az első 5G chipkészlettel, a Balong 5000-rel kerül kereskedelmi forgalomba 2019-ben.

A Huawei Technologies Hungary Kft. honlapja

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény