FőoldalArchívum100 V bemenetű DC/DC átalakító pozitív vagy negatív szabályozott kimenettel a Linear Technology-tól
2009. augusztus 28., péntek ::

100 V bemenetű DC/DC átalakító pozitív vagy negatív szabályozott kimenettel a Linear Technology-tól

100 V bemenőfeszültségű DC/DC koverter IC a Linear Technology-tól A Linear Technology bejelentette LT3758 típuszámú, nagy bemeneti feszültségű DC/DC kontroller termékét feszültségnövelő, flyback, SEPIC és invertáló tápegységes alkalmazásokhoz, pozitív vagy negatív szabályozott kimenettel. Az LT3758-ban két feszültségvisszacsatolós hibajel-erősítő és referenciafeszültség található meg: az egyik a pozitív kimeneti feszültséghez, a másik a kimeneti negatív feszültséghez van társítva, amely igen rugalmas DC/DC kialakítását teszi lehetővé az LT3758-ból

Az LT3758 bemeneti feszültségtartománya 5,5 ... 100 V, amely igen jól jön nagy bemeneti feszültségtranziensek esetén. A konverter hatásfoka a 96%-ot is elérheti, és kiválóan megfelel erős követelményeket támasztó, autóipari, ipari, orvosi és távközlési alkalmazásokhoz is. A programozható fix vagy szinkronizálható működési frekvencia 100 kHz és 1 MHz között lehet, a tervezőknek a költségek, méretek és teljesítmény optimalizálására számtalan tekercs- és kondenzátorkombináció kiválasztására van lehetőségük. A rögzített frekvenciás, áram-módusú működés például kiváló stabilitást ad igen nagy számú táp- és kimeneti feszültség mellett. Az LT3758 külső, n-csatornás MOSFET-et belső, szabályozott, 7,2 V-os tápról hajt meg, továbbá az áramkör rendelkezik programozható alacsony feszültség miatti kiakadás elleni hiszterézises, valamint kimeneti túláram és túlfeszültség elleni védelemmel is.

Az LT3758 javított termikus jellemzőkkel rendelkező MSOP-10 és DFN-10 típusú tokozásokban kapható, amelyeknél a működési hőmérséklettartomány -40 ... +125 °C.

A Linear Technology honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény