FőoldalArchívumEricsson - Sprint Nextel hálózati szolgáltatási megállapodás
2009. július 24., péntek ::

Ericsson - Sprint Nextel hálózati szolgáltatási megállapodás

Network Advantage néven kötött hálózati megállapodást a Sprint és az Ericsson. A Sprint egyben megtartja teljes tulajdonát és ellenőrzését hálózatai felett, és továbbra is kézben tart minden fontos stratégiai döntést.A világ harmadik legnagyobb vezeték nélküli telekommunikációs hálózatát üzemeltető Sprint lépéselőnybe kerül versenytársaival szemben a globális piacvezető Ericssonnal kötött, egyedülálló vezeték nélküli és vezetékes hálózati szolgáltatásokról szóló megállapodása eredményeként


A hét évre szóló megállapodás lehetővé teszi az amerikai távközlési cég Sprint és több millió előfizetője számára, hogy olyan hálózati szolgáltatási modellt használjanak, amely a világ számos más pontján már sikeresnek bizonyult. Az üzleti elemzők és távközlési szakemberek egyaránt dicsérik a modellt, és az üzemeltetés legjobb gyakorlatának tartják. A Network Advantage program eredményeképpen a Sprint hálózatainak maximális teljesítménye még tovább fog növekedni, köszönhetően az Ericsson világszínvonalú hálózati szolgáltatásainak, saját fejlesztésű eszközeinek, valamint a cég több mint 30 ezer elkötelezett és nagymértékben specializálódott szolgáltatási szakemberének. Összességében a Sprint Now Network hálózata további jelentős lépéseket tesz majd a tökéletesség felé.

Ez a lépés a Sprint hálózatainak még hatékonyabb üzemeltetését biztosítja, ezzel egy időben tovább bővítve az Ericsson hálózati szolgáltatási üzletágát Észak-Amerikában. A megújítási opcióval rendelkező megállapodás a hét éves szerződéses időszak alatt 4,5-5 milliárd dollár (USD) értékű kifizetést eredményez majd a szolgáltatások után. A tranzakció keretében ez év harmadik negyedévében hatezer Sprint-alkalmazott kezdi meg tevékenységét az Ericsson alkalmazottjaként.

A Network Advantage főbb elemei:

A Sprint fenntartja teljes tulajdonjogát és az ellenőrzés felelősségét hálózati eszközei felett. A hálózati stratégiai és befektetési döntések a Sprint kizárólagos hatáskörébe tartoznak.

Az ügyfelek továbbra is közvetlenül a Sprint-alkalmazottakkal kerülnek kapcsolatba, mint elsődleges kapcsolattartóval, mivel az ügyfélszolgálat, az ügyfelek műszaki támogatása és a szolgáltatások felülvizsgálata továbbra is a Sprint kezében marad.

A Sprint fenntartja jogát a technológiák és a beszállítók kiválasztására.

Az Ericsson felelősséget vállal a napi szolgáltatással kapcsolatos feladatok teljesítéséért, valamint a Sprint tulajdonában lévő CDMA, iDEN és vezetékes hálózatok karbantartásáért.

Az Ericsson optimalizálja a Sprint több beszállítótól származó eszközparkját (például tartalék alkatrészek, átviteltechnikai berendezések), valamint folyamatokat és eszközöket kínál az országos hálózati platformok és működéstámogatási rendszerek irányításához.

Az áthelyezett alkalmazottak az Ericsson száz százalékos tulajdonú, Overland Park (Kansas) székhelyű leányvállalatához, az Ericsson Services Inc-hez kerülnek. Ez a lépés biztosítja, hogy az érintett pozíciók továbbra is az Egyesült Államokon belül maradjanak betöltve. A megállapodás eredményeképpen jelenleg nem tervezik az alkalmazotti állomány csökkentését.

Az Ericssont izgalommal tölti el a lehetőség, hogy sikeres üzleti modellünket kiterjeszthetjük az Egyesült Államokra is. A modell jelentősen növeli a Sprint működésének hatékonyságát, valamint megteremti azokat a feltételeket, amelyek mellett a Sprint még több figyelmet tud fordítani a ügyfelelire" - nyilatkozta Angel Ruiz, az Ericsson észak-amerikai régiójának vezetője. "A menedzselt szolgáltatások mindenhol nagyon sikeresek a világban. Minden eddiginél fontosabb szerephez jutnak azok az intézkedések, amelyek a hálózatüzemeltetők számára alacsonyabb költségeket és nagyobb hatékonyságot biztosítanak. Ez azt mutatja, hogy a teljes körű menedzselt szolgáltatások trendje az Egyesült Államokban is elérte a globális piacvezető hálózatüzemeltetőket. Izgatottan várjuk, hogy megtapasztalhassuk és hasznosíthassuk azt a tudásbázist, amelyet a Sprint alkalmazottai hoznak majd magukkal az Ericssonhoz.

A várakozások szerint a Sprint azonnal tapasztalja majd azokat az előnyöket, amelyeket az Ericsson a piacvezetői státusza által, valamint kiváló méretgazdaságossági mutatói alapján nyújtani tud. Az Ericsson több mint 15 év tapasztalattal és több száz szolgáltatói szerződéssel rendelkezik. A jelenleg az Ericsson által menedzselt hálózatok világszerte összesen több mint 275 millió előfizetőt szolgálnak ki. Ezen felül a teljes mobilforgalom több mint 40 százaléka az Ericsson hálózatain megy keresztül. Az együttműködéssel a Sprint a legjobb gyakorlatokba és eszközökbe fektet be, ami jelentős mértékben lendíti majd előre a Sprint üzleti tevékenységét. A méret és a hatékonyság egyidejű növekedése a Sprintre várhatóan olyan hatással lesz, amit egyedüli hálózatüzemeltetőként nem tudna elérni.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény