FőoldalArchívumBalaBit - a szoftvergyáros
2009. január 28., szerda ::

BalaBit - a szoftvergyáros

A BalaBit termékei iránti kereslet 2008-ban is erőteljesen növekedett, mind a belföldi, mind a külföldi piacokon. Az általános gazdasági válsághangulat ellenére 2008 utolsó negyedévében realizálták a bevételeik közel 40% százalékát.A cég 2008-ra körülbelül 600 … 700 millió forint árbevételre számít, amely 41 … 63 százalékos növekedés jelent a 2007-es évhez képest. (Emlékeztetőül az előző évek számai: 2007 – 435 millió, 2006 – 295 millió, 2005 – 180 millió). Fontos megjegyezni, hogy a bevétel szerkezete továbbra is változatlan, kilencven százaléknál is magasabb arányban szoftver licenc és szolgáltatás.


A BalaBit jól használta ki az évezred első éveiben megszerzett előnyeit a megbízható naplózó és az alkalmazásszintű proxy technológiák terén. Így, az egykor egyetlen termékes BalaBit ma két nyílt forrású és négy kereskedelmi terméket fejleszt, amelyek mindegyike a prémium szegmensben versenyez a maga piacán a világ valamennyi régiójában.

A termékekre vetített bevétel is egészségesnek mutatkozik, bár darabszámban még a Zorp tűzfallal kapcsolatos értékesítések vezetnek (60%), a magasabb licenc értéknek köszönhetően a mindössze két éves Shell Control Box és a syslog-ng termékcsoport már a licenc-bevételek majd kétharmadáért felelősek. Különösen sokat mondó az a tény, hogy 2008 októberben megjelent syslog-ng appliance a syslog-ng Store Box is kimutatható hányadát adja az árbevételnek (6%).

A több lábon állás nem csupán a termék portfolió diverzifikálását jelenti, de a cégnek sikerült több kulcsfontosságú nemzetközi piacon is stabilan megvetnie a lábát. A Nyugat- és Észak-Európát ellátó németországi leányvállalat bevételei mára meghaladják az alapításkori BalaBit teljes éves árbevételét (2008: ~800.000 €). Emellett említésre méltó eredményeket produkált még az észak-amerikai, a közel-keleti és a délkelet-ázsiai régió is. A BalaBit teljes árbevételének közel 50 százaléka származik így külföldről.
A BalaBit mint elismert biztonságtechnikai fejlesztő egyre sikeresebb a technológiai együttműködések terén is, amely egyrészt mérőszáma másrészt feltétele is a nemzetközi terjeszkedésnek. Együttműködő partnereik között olyan cégek találhatók, mint a SUN, a Microsoft, a Sawmill, az OP5, a Commtouch, a Kaspersky és az ESET.

A BalaBit termékei a világon mindenütt a hálózatbiztonsági technológiák csúcsát jelentik, hiszen olyan problémák megoldására fejlesztették ki, amelyekre más gyártók többnyire nem kínálnak kielégítő megoldást:
Shell Control Box
A titkosított protokollokat használó szerveradminisztráció szabályozása és auditja.

syslog-ng Store Box
Az SSB egy egyszerű, megbízható és kényelmes megoldást nyújt a naplóüzenetek központi gyűjtésére. Alapjában az SSB egy nagykapacitású naplózószerver, amely a magas rendelkezésre állást is támogatja. Mivel számos különböző platformról képes gyűjteni az üzeneteket, minden környezetbe könnyen integrálható.

Zorp Gateway
A Zorp tűzfal egy robusztus határvédelmi eszköz, amelyet kiterjedt informatikai hálózattal rendelkező nagyvállalatok és más magas biztonsági igényű intézmények számára fejlesztettek ki.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény