FőoldalArchívumÚj gallium-nitrid-alapú teljesítményerősítő CATV alkalmazásokra
2010. december 14., kedd ::

Új gallium-nitrid-alapú teljesítményerősítő CATV alkalmazásokra

Az RF Micro Devices bejelentette RFPD2650 típusjelű, gallium-nitrid-alapú, hibrid teljesítményerősítőjét, amely kiugróan alacsony torzítással, és teljesítményfelvétellel vonja magára a figyelmet. Az RFPD2650 hibrid teljesítményerősítő-modult kifejezetten kábeltévés, hibrid optikai szálas-koaxiális (HFC) infrastruktúra alkalmazásokra fejlesztette ki az RFMD

A teljesítményduplázókat a HFC hálózatokban a jelátvitel hatótávolságának kiterjesztésére használják az adóállomástól a végfelhasználóig. A hálózat széléig történő jeltovábbításhoz kapcsolódó költségek minimalizálására a rendszeroperátorok igyekeznek annyira kevés erősítőt használni, amennyi csak lehetséges, továbbá mindent megtesznek azért, hogy a HFC hálózat üzemeltetésével kapcsolatos, működési kiadásokat (amelyek közül a legnyomósabbak a megbízhatóságból és teljesítményfelvételből adódó költségek) a lehető legkisebbre szorítsák. Az RFPD2650 teljesítményduplázó, akárcsak az RFMD GaN-alapú termékkínálatának minden egyéb tagja, megfelel mindkét követelménynek.
Az teljesítményduplázó minimális erősítése 21 dB a teljes, 45 ... 1003 MHz frekvenciatartományban. Teljesítményromlás nélkül akár 20% energiamegtakarítás is elérhető a HFC hálózatokban, vagy pedig konfigurációtól függően választható 3 dB-lel jobb torzítási szint változatlan teljesítményfelvétel mellett. Hála ezeknek az egyedi teljesítményjellemzőknek, az RFPD2650-tel csúcsminőségű és energiatakarékos CATV rendszerek is kiépíthetők az infrastruktúra-beszállítók termékei által adott egyszerűség megtartása mellett.
Az RFPD2650 a gallium-nitrid HEMT és a gallium-arzenid pHEMT technológiákra épülve biztosít vezető torzítási jellemzőket és tesz lehetővé nagyobb áthidalható távolságot a bázis és a végfelhasználó között. A maximális kimeneti áram 450 mA, amely 370 mA alá is leszorítható a torzításra kevésbé érzékeny alkalmazások esetében. A versenytársak által hozott torzítási jellemzőket minden körülmények között hozó RFPD2650 akár 2 W energiafelvételi megtakarítást is biztosít.

Az RFMD honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény