FőoldalArchívumA Langer EMV igazolta az RX600 mikrokontroller-család kimagasló elektromágneses immunitását
2010. december 10., péntek ::

A Langer EMV igazolta az RX600 mikrokontroller-család kimagasló elektromágneses immunitását

A Langer EMV és a Renesas Electronics vállalatok bejelentették, hogy az RX600 mikrokontroller termékcsalád a vizsgálatok alapján a legrobusztusabb MCU, amelyet a Langer EMV-nál valaha környezeti zajjal szemben teszteltek. A teszteléssel foglalkozó, független Langer EMV tanúsítja a Renesas Electronics RX62T MCU kimagasló elektromágneses kompatibilitását. A Langer EMV tesztmérnökei szerint az RX62T portkivezetései teljesen érzéketlenek, az MCU úgy érte el a tesztelési határértékeket, hogy bármilyen zavarást elszenvedett volna. A kiváló elektromágneses kompatibilitású RX62T használatával csökkenthetők a rendszerköltség, hiszen nincs szükség egyedileg kialakított, tranziensfeszültség-elnyomásra vagy drága, többrétegű kerámiakondenzátorok használatára

Az elektromos zaj egyik legjellemzőbb forrása az induktív alkatrészek, pl. a motorokat, induktív hurkok, relék stb., amelyeken keresztül árammegszakítás történik. A Langer EMV által kigondolt mérőrendszerrel lehetséges a mikrokontroller kimerítő tesztelése az áramkör minden kivezetésén az elektromos gyors tranziensek ellen, amelynek során az injektált zaj és feszültségimpulzusok az 500 V-ot is elérik. A Langer EMV által tesztelt RX62T MCU-n (amely a Renesas RX600 termékcsaládjába tartozik) végzett tesztek azt mutatták, hogy ez a valaha tesztelt, a feszültségtüskéknek és -tranzienseknek legellenállóbb MCU.
A Renesas Electronics Europe számtalan alkalmazáshoz fejleszt mikrokontroller-alapú, nagy megbízhatóságú megoldásokat (pl. háztartási kiskészülékek, közműrendszerek, mérőrendszerek, otthoni megjelenítők, légkondicionálók, biztonságtechnikai rendszerek, egészségápolás, audio/video stb.). A Langer EMV tesztek igazolják, hogy a Renesas kínálatában olyan termékek is megtalálhatók, amelyek nagy ellenállást tanúsítanak az elektromos természetű, környezeti zajokkal szemben is.

További információ: www.langer-emv.de, www.renesas.eu

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény