FőoldalArchívumÚj mérce az 1 W-os, izolált DC/DC-konverterek mezőnyében
2010. december 08., szerda ::

Új mérce az 1 W-os, izolált DC/DC-konverterek mezőnyében

A Murata Power Solutions új mércét készül felállítani az 1 W teljesítményű, felületszerelhető DC/DC-átalakítók mezőnyében méretkialakítási szempontból. Az új, MTU1 sorozat új mérföldkő a teljesítménymodulok miniatürizációjában, amely új szabványt állít fel a helyigény, szabályozás és hatásfok jellemzőkben. Az új terméksorozat ideális ipari, tesztelési, méréstechnikai, folyamatvezérlési és minden egyéb olyan alkalmazáshoz, amelyeknél az izolált, felületszerelhető DC/DC-átalakító alapkövetelmény

Az elektromos teljesítményjellemzők fejlesztése és az alkatrész helyigényének, ill. befoglaló méreteinek csökkentése a legújabb tervezési módszerek alkalmazása útján volt lehetséges. Az MTU1 sorozat befoglaló méretei ennek következtében 8,2×8,4×8,5 mm, amely az előző generációhoz képest kb. 50%-kal kisebb helyigényt jelent. A teljesítménysűrűség ezzel 1,71 W/cm3, a hőmérsékleti teljesítmény a teljes, 1 W terhelésen pedig -40 ... +85 °C. A terméksorozat terhelési szabályozását sikerült a tervezőknek mindössze 7,5%-ra lecsökkenteni, amely 40% javulást jelent.
Az MTU1 sorozatú DC/DC-átalakítók teljesítménydisszipációja és működési hőmérséklete mintegy 56%-kal kisebb az elődszériához képest, amely az általános hatásfokot majdnem egyötödével, 89%-ra növelte. A hatásfok növekedése és a disszipáció csökkenése lehetővé tette a teljes terméksorozat nyíltprofilos (open frame) kialakítását, a sokat javult hatásfok továbbá kisebb fogyasztást és nagyobb megbízhatóságot is jelent az új termékeknél.
Az MTU1 sorozatban jelenleg nyolcféle modell érhető el, a jelenlegi kínálat pedig lefedi az 5 vagy 12 V bemeneti, valamint az 5, 9, 12 vagy 15 V kimeneti feszültségszinteket. A modulok szimpla, 1 kVDC-re szigetelt kimenettel rendelkeznek, és valamennyien RoHS-kompatibilisek.

A Murata honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény