FőoldalArchívumÚj LED-meghajtók ultra alacsony dimmeléssel telepes alkalmazásokhoz
2010. december 06., hétfő ::

Új LED-meghajtók ultra alacsony dimmeléssel telepes alkalmazásokhoz

Az Intersil legújabb, többcsatornás LED-meghajtó termékcsaládja rendkívül alacsony fényerős dimmelésre is képes, amely jelentős előnyöket biztosít a notebook, netbook és tábla PC alkalmazások esetében is

Az integrált ISL97671/2/3/4 terméksorozat csökkenti a nem kívánt, háttérvilágításból eredő vizuális hatásokat (pl. vibrálás, pislákolás), amelyek leginkább a közönséges LED-meghajtók esetében figyelhetők meg. A termékekben egyedi fejlesztésű, speciális vezérlőáramkör működik, amely érzékeli a legnagyobb feszültségű LED-láncot és a kimenetet a minimálisan szükséges feszültségűre emeli, ezzel csökkentve a teljesítményveszteséget. A termékek akár hat darab, 40 mA-es LED-lánc meghajtására képesek 4,5 ... 26 V bemenetről. A nagy pontosságú, LED-áram-illesztő áramkör kimagasló pontosságban, ±0,7%-kal tudja a LED-láncok áramát egymáshoz illeszteni. Az ISL97671/2/3/4 sorozatú termékekben integrált, feszültségnövelő konverter is megtalálható, amely akár 45 V-ig tudja emelni a bemeneti feszültséget a LED-ek igényei szerint.
Az új meghajtók a fényerő-tompítás (dimmelés) linearitását még kis értékű LED PWM kitöltési tényezőnél is megtartják egy olyan adaptív feszültségnövelő kör segítségével, amely a kimenetet akkor is szabályozza, amikor a LED-ek kikapcsolt állapotban vannak. Az egyedi feszültségnövelő architektúrájával az ISL97671/2/3/4 termékek akár a teljes fényerő 0,007%-ára történő dimmelést is támogatják 200 Hz PWM-frekvencia mellett. A dimmelést közvetlen PWM-es vagy 8-bites, digitális, I2C/SMBus-os interfészen lehet végezni.
Az új termékek fázistoló képességével a LED-láncok egy előre meghatározott fázisban kapcsolhatók fel, amely csökkenti a bemeneti áramcsúcsot azzal, hogy a csatornák áramait a dimmelési periódusban felosztja. Ez a módszer eltér a többcsatornás meghajtóknál megszokottól, amelynél az összes LED-láncot egyszerre kapcsolják fel és le. A megbízhatóság érdekében a termékek rendelkeznek egy sor, integrált, védelmi funkcióval, amelyek között megtalálható a túlmelegedés, túlfeszültség ill. üresjárat/rövidzárlat elleni védelem is. A termékekben a teljesítmény MOSFET integrált formában található meg a feszültségnövelő és csatornaszabályozó áramkör számára, biztosítva a kompakt méreteket.

Az Intersil honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény