FőoldalArchívumTHT inline vizsgálat ellentmondás, vagy kiváló megoldás?
2010. december 03., péntek ::

THT inline vizsgálat ellentmondás, vagy kiváló megoldás?

Az inline automata optikai ellenőrzés mára az elektronikai összeszerelés minőségbiztosításának szerves részévé vált

Az SMT-alkatrészek vizsgálata már mindennapos, ám nem annyira elterjedt és ismert a THT-alkatrészeké ugyanezekkel a berendezésekkel, legyenek bár ezek nagyméretű és -súlyú panelok, akár vegyes nagyméretű alkatrészekkel. A Göpel Electronic "Opticon TurboLine" (lásd 1. ábra) moduláris felépítésű automata optikai ellenőrzője lehetővé teszi az SMT- és THT-alkatrészek egyidejű hatékony vizsgálatát, akár a panel alsó és felső oldalán is.

2. ábra. Vegyes alkatré­szekkel szerelt panel a vizsgálókeretben 2. ábra. Vegyes alkatré­szekkel szerelt panel a vizsgálókeretben
Több típusú felületszerelt alkatrész még jó ideig jelen lesz a nyomtatott áramkörökön (nagy kondenzátorok, indukciós tekercsek, konnektorok stb.). A nagyobb méretű panelek a vegyes SMT-THT alkatrészekkel (lásd 2. ábra) már az összeszerelés alatt is már speciális keretet igényelnek. Ebben történik az összeszerelés (gépi/kézi), a szállítás, a forrasztás, és ha szükséges, a vizsgálat is. Ehhez az igényhez az optikai ellenőrző berendezés szállítórendszerének is alkalmazkodnia kell, főleg, ha a szállítórendszer tervezése szerint a kész vagy üres keretek az összeszerelő sor alatti szállítószalagon jutnak vissza a kezdőponthoz (lásd 3. ábra) SMT/THT szerelésű panel - mérete - mozgatása - vizsgálata.

3. ábra. AOI vizsgálógép a szerelősorban 3. ábra. AOI vizsgálógép a szerelősorban
Egy vegyes szerelésű panelnél a felületszerelt alkatrészek méretei és sokszor a tömege miatt már fontos szempont a berendezésen keresztüli biztonságos szállítás, mozgatás. A nagyobb, vagy sűrűbben szerelt panel tömege elérheti az 5 kg-ot, de találkoztunk már 10 kg tömegű szerelt panellal is. Ezeket a panelokat már mozgatni is nehéz biztonságosan, hát még esetleges, teljes vizsgálat érdekében megfordítani, hogy az alsó oldalt is leellenőrizhessük, nehezen megoldható. Alkatrészmagasság szempontjából is a megfelelő magasságot kell biztosítani a gépen belül is.
A Göpel THT-AOI berendezéseiben egyszerre, egy időben vizsgálható a panel alsó és felső oldala is. Panelmozgatás közben az egész optikai fej biztonságos magasságba emelkedik, ám vizsgálatkor tökéletesen vizsgálhatóak vagy olvashatóak akár a 80 mm magas alkatrészek is. Az alsó kamerával szerelt berendezéseknél is lehet akár 50 mm magas alkatrész.
A hagyományos ellenőrzési funkciók mellett, mint a jelenlét- vagy polaritásvizsgálat, OCR-olvasás, a Göpel Electronic külön a THT forrasztásokra kifejlesztett algoritmusokat használ, amelyek nagyban különböznek a megszokott SMT-algoritmusoktól. (Pl. egy THT forraszpontnál beállítható az alkatrészláb esetleges dőlési vagy hajlítási iránya - figyelembe véve az így keletkezett árnyékot is - a vizsgálat és az elemzés folyamán.)
Összefoglalásként elmondható, hogy - a piacon még elég egyedi THT-vizsgálat mellett - ugyanazon gépben SMT- és THT-alkatrészek egyszerre is vizsgálhatóak a panel alsó és felső oldalán, akár 60 cm2/s gyorsasággal, mindez inline rendszerben, teljesen egyedivé teszi a Göpel automata optikai ellenőrző berendezéseit.
A fenti gépekhez biztosított Magyarországon a szaktanácsadás, a beüzemelés, támogatás és szerviz az InterElectronic Hungary Kft.

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény